Επεισόδια έξω από το Υπουργείο Υγείας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ

  • Γιάννα Σουλάκη
Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης 30/9 έξω από το Υπουργείο Υγείας, όταν τα ΜΑΤ συνεπλάκησαν με μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι των νοσοκομείων επιχείρησαν να εισέλθουν στο Υπουργείο Υγείας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, όταν απωθήθηκαν από τις παριστάμενες δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησαν μικροσυμπλοκές με αποτέλεσμα να βρεθεί στο οδόστρωμα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο στην οδό Αριστοτέλους και προειδοποίησε πως θα προχωρήσει σε επέμβαση, εάν οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να προσεγγίσουν το Υπουργείο.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποίησε σήμερα στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 10:00 με αιτήματα μεταξύ άλλων, τη μονιμοποίηση του έκτακτου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες:

ΠΟΕΔΗΝ: "Όχι στην απόλυση εργαζομένων από τα νοσοκομεία μέσω πανδημίας"

Σε ανακοίνωσή της για την κινητοποίηση η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«300 – 400 συνάδελφοί μας επικουρικό προσωπικό παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία, βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται) εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν’ μέσω πανδημίας. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό 2Κ και παρότι δικαιούνταν αυξημένη μοριοδότηση είναι στους αποτυχόντες.

Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων", αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:

"Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ». Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ