ΕΟΠΥΥ: Κατάλαβαν το λάθος και έδωσαν παράταση στην πιστοποίηση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Χωρίς δυνατότητα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπεμπτικών έμειναν για δυο 24ωρα χιλιάδες γιατροί στην χώρα καθώς δεν μπόρεσαν να παραλάβουν εγκαίρως τον κλειδάριθμο που απαιτείται από την Εφορία. Αλλά ο ΕΟΠΥΥ ευτυχώς κατάλαβε το λάθος και έδωσε παράταση...

Τεράστια προβλήματα δημιουργήθηκαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας με το «κλείδωμα» του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγγράφησης για χιλιάδες γιατρούς σε νοσοκομεία κέντρα υγείας, κλινικές, πολυιατρεία και ΠΕΔΥ.

Ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ «είδε» το πρόβλημα και έδωσε την απαραίτητη διορία στους γιατριύς ώστε να πιστοποιηθούν από την αρχή μέχρι τα τέλη του έτους.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Iatropedia για το πρόβλημα την ημέρα που συνέβη.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ:

Σας γνωρίζουμε ότι δίνεται παράταση για την πιστοποίηση των γιατρών στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ μέχρι και την 31/12/2017, μετά από αυτή την ημερομηνία παραπεμπτικό ή συνταγή που θα έχει εκδοθεί από μη πιστοποιημένο γιατρό δεν θα αποζημιώνεται.

Μέχρι εκείνη την ημερομηνία το μήνυμα που εμφανίζεται: «Ο Συνταγογράφος Ιατρός δεν έχει πιστοποιηθεί στον ΕΚΠΥ» είναι προειδοποιητικό και τα παραπεμπτικά μπορούν να εκτελεστούν κανονικά.

Παρακαλούμε θερμά όλους τους γιατρούς, αλλά και τους συμβεβλημένους παρόχους μας για τη συνεργασία τους, ώστε να μην ταλαιπωρούνται άσκοπα οι πολίτες.

Ακολουθούν οι οδηγίες που είχαν δοθεί στις 01-06-2016 για την πιστοποίηση.

Ο Δ/ντης Στρατηγικού Σχεδιασμού

Θ. Ρηγάτος