ΈΟΠΥΥ: Δωρεάν ξανά οι διαγνωστικές εξετάσεις!

  • Iatropedia
Σε αναστολή επίσχεσης προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων μετά από δεσμεύσεις του Υπουργού Υγείας ότι θα αρθούν οι αδικίες με τις υποχρεωτικές επιστροφές χρημάτων και τα κουρέματα.

Μετά από συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των διαγνωστικών κέντρων με τον Υπουργό Υγείας ο κλάδος αποφάσισε να σταματήσει τις επισχέσεις και έτσι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν και πάλι να κάνουν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις με την αποζημίωση του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κλάδου μετά τις δεσμεύσεις Γεωργιάδη σχετικά με την άρση των αδικιών του συστήματος rebate/ claw back και την άμεση εξόφληση οφειλών του ΕΟΠΥΥ, αποφασίστηκε η αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών, προς ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, από το πρωί της Παρασκευής 15ης Νοεμβρίου 2013.

Όπως υπογραμμίοζουν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων: «ο Υπουργός αποδέχτηκε και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του «κωδικού» (σ.σ.: κωδικός που προβλέπει τα κονδύλια) μας ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του συστήματος επιστροφών και διαβεβαίωσε ότι αναμένει την έγκριση της Τρόικας σε αίτημά του για μεταφορά χρημάτων στον κωδικό μας.

Δεσμεύτηκε επίσης για την άμεση θεσμοθέτηση κοινής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, με την συμμετοχή μας, καθώς και την συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ, που θα έχει ως στόχο αφενός τον καθορισμό των ειδικότερων όρων ενός δικαιότερου συστήματος τηρήσεως του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και αφετέρου την διαμόρφωση των όρων της συμβάσεως για το 2014».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν οι ψυχικά πάσχοντες!

Έρχεται το κύμα κινητικότητας στα νοσοκομεία της περιφέρειας! Πότε ξεκινά

Τρία χρόνια από τη ζωή μας χάσαμε λόγω κρίσης! Τι δείχνουν οι αριθμοί

Κραυγή αγωνίας από την αγορά φαρμάκου:» μην κόβετε άλλο: ούτε ασπιρίνη δεν θα υπάρχει»!