ΕΟΦ: Συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης και των ασθενών με Κυστική Ίνωση με θέμα τις νέες θεραπείες

  • Γιάννα Σουλάκη
κυστική
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διοίκησης και στελεχών του ΕΟΦ με τους εκπροσώπους της «Ελληνικής εταιρείας για την Ινώδη Κυστική νόσο» με κύριο θέμα την πρόσβαση των ασθενών στις νέες, καινοτόμες θεραπείες.

Σήμερα, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκησης και στελεχών του ΕΟΦ με τους εκπροσώπους της «Ελληνικής εταιρείας για την Ινώδη Κυστική νόσο» με κύριο θέμα την πρόσβαση των ασθενών σε νέες, καινοτόμες θεραπείες οι οποίες προσφέρουν καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και διερευνήθηκαν διεξοδικά όλοι οι δυνατοί τρόποι συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να διασφαλισθεί η, κατά το δυνατό, ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών πρώιμης πρόσβασης των ασθενών στη νέα θεραπεία.

Ο ΕΟΦ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία και επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας, τους Συλλόγους των ασθενών και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ώστε να επιτυγχάνεται η έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμα προϊόντα σε κάθε περίπτωση.

Δείτε επίσης:

«Έκοψα το αλεξίπτωτο… Βρέθηκε μόσχευμα και αρνήθηκα να το λάβω»: Η ομολογία που συγκλονίζει!

Σε «ελεύθερη πτώση» 650 ασθενείς με Κυστική Ίνωση – Δίχτυ προστασίας από τον Βασίλη Κικίλια