ΕΟΔΥ: Δείτε που μπορείτε να κάνετε δωρεάν εξετάσεις για τον ιό HIV

  • Γιάννα Σουλάκη
ΕΟΔΥ
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης (22-29 Νοεμβρίου 2019), ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποιεί δράσεις και δωρεάν εξετάσεις για τον ιό HIV.

Συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης – Εξετάσου για τον HIV, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ (πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ), ως ο κατεξοχήν αρμόδιος κρατικός φορέας που επί χρόνια ευαισθητοποιεί για την πρόληψη και αντιμετώπιση του AIDS, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ, με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, πραγματοποιεί από σήμερα έως και τις 29 Νοεμβρίου 2019:

Δωρεάν και ανώνυμο έλεγχο HIV, με τη μέθοδο της γρήγορης εξέτασης (rapid test), με την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ:

  • στο Πανεπιστήμιο (Πανεπιστημίου και Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄) καθώς και
  • στο Γκάζι – Μετρό Κεραμεικός (Περσεφόνης και Βουτάδων)

Οι κινητή μονάδα θα πραγματοποιεί εξετάσεις τις ώρες 9:00-14:00 και 17:00-22:00

Επίσης, θα υπάρχει και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικά με τον HIV καθώς και προφυλακτικών

Που αλλού γίνεται ανώνυμη δωρεάν εξέταση για τον HIV

Επίσης, θα γίνεται ενημέρωση του κοινού για τη δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης στο SIMIO PLUS – Πολυκλινική Αθηνών (Πειραιώς 3, Ομόνοια) καθώς και για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ με παράλληλη συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre & post counseling).

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο site του ΕΟΔΥ

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας του γενικού πληθυσμού μέσω της ενημέρωσης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον HIV καθώς και η υιοθέτηση ασφαλέστερων σεξουαλικών συμπεριφορών.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης είναι μια εκστρατεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο που ενθαρρύνει τους δημόσιους και συνεργαζόμενους οργανισμούς, τις κοινότητες και τα ινστιτούτα δημόσιας υγείας σε όλη την Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να ενωθούν για μια εβδομάδα στο πλαίσιο της προώθησης της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη από την έγκαιρη διάγνωση των λοιμώξεων από τον ιό HIV και τον ιό της ηπατίτιδας καθώς και την αποτελεσματική σύνδεση με τη θεραπεία και τη φροντίδα, τηρώντας παράλληλα την αρχή της εμπιστευτικότητας.

Για περισσότερες πληφοροφίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)  ΕΔΩ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν