ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Τρίμηνη παράταση συμβάσεων έλαβαν οι οικογενειακοί παιδίατροι

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Τρίμηνη παράταση δόθηκε στις συμβάσεις των οικογενειακών παιδιάτρων μετά από παρέμβαση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ).

Δυναμική ήταν η αντίδραση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ), το οποίο προέβλεπε διακοπή των συμβάσεων των οικογενειακών παιδιάτρων (εδώ).

Μετά από δυναμική παρέμβαση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ στο Υπουργείο Υγείας, η αποδυνάμωση της πρόσβασης του πληθυσμού σε παιδιάτρους αποκαταστάθηκε στο σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή (εδώ), με τρίμηνη παράταση έως 31.03.2024.

«Σε μία χώρα με έντονο δημογραφικό πρόβλημα και υπογεννητικότητα, θεωρούμε ότι οι τρίμηνες παρατάσεις των συμβάσεων των οικογενειακών παιδιάτρων και το πάγωμα των εγγραφών των νέων παιδιών, αποτελούν τροχοπέδη για τον οικογενειακό προγραμματισμό, αφήνοντας ακάλυπτα από δωρεάν επισκέψεις, νεογνά, βρέφη, παιδιά και εφήβους», αναφέρουν οι γιατρού του ΕΟΠΥΥ.