Εμβολιασμοί Covid: Η Pfizer δεσμεύτηκε για 12,5 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ μέχρι τέλος του χρόνου

  • Γιάννα Σουλάκη
Η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα έχει αποστείλει έως το τέλος του 2020 12,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού. Τα εμβόλια θα διανεμηθούν στις χώρες ανάλογα με τον πληθυσμό τους.

Οι εταιρείες BioNTech και Pfizer θα αποστείλουν 12,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση προς το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Οι 27 χώρες μέλη της Ένωσης που χρειάζονται δόσεις του εμβολίου θα τις έχουν εντός πέντε ημερών, δήλωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας Σον Μάρετ, καθώς οι εταιρείες επιταχύνουν για να παραδώσουν τις πρώτες δόσεις μετά την χθεσινή έγκριση του εμβολίου τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ρυθμός των εμβολιασμών παγκοσμίως είναι πολύ αργός. Σε έξι χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί περίπου 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στις ΗΠΑ όπου οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου 2020 έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής σύμφωνα με το Bloomberg 614.000 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν