Εμβολιασμοί Covid: 144 εμβολιαστικά κέντρα μπαίνουν σε λειτουργία στις 20 Ιανουαρίου

  • Γιάννα Σουλάκη
Τα πρώτα 144 εμβολιαστικά κέντρα τίθενται σε λειτουργία στις 20 Ιανουαρίου, τέσσερις μέρες μετά την πρώτη επίσημη μέρα των εμβολιασμών στον πληθυσμό και συγκεκριμένα στους υπέργηρους συμπολίτες μας, άνω των 85 ετών.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Υγείας, στα εμβολιαστικά Κέντρα των Νοσοκομείων που θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς στους ηλικιωμένους από τις 16 Ιανουαρίου, από τις 20 Ιανουαρίου και μετά θα προστεθούν και τα πρώτα 144 εμβολιαστικά Κέντρα των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και με βάση τον διαθέσιμο αριθμό εμβολίων. Οι διευκρινίσεις δόθηκαν μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, ότι δεν είχαν ενημερωθεί ότι οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται και στα δημόσια νοσοκομεία.

Δείτε επίσης: Σε νοσοκομεία τελικά κι όχι σε Κέντρα Υγείας ο εμβολιασμός των άνω των 85 ετών – Προβλήματα με τη μετακίνηση των ηλικιωμένων

Αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό που θα παίρνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους και το οποίο θα αποτελεί «απόδειξη» εμβολιασμού. Σύμφωνα με πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Κομισιόν, το πιστοποιητικό αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει τα ταξίδια και τις μετακινήσεις των πολιτών, ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Προτείνει στην Ε.Ε. «πιστοποιητικό εμβολιασμού» για την ελεύθερη μετακίνηση των πληθυσμών

Στο πιστοποιητικό θα αναφέρεται το όνομα και το επίθετο του εμβολιασμένου, η ημερομηνία γέννησης, ο ΑΜΚΑ, η ημερομηνία που χορηγήθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου, καθώς και η ημερομηνία της αναμνηστικής δόσης. Επίσης, ο τύπος εμβολίου που χορηγήθηκε και αν αυτό απαιτούσε μία ή δύο δόσεις για να φέρει ανοσία.

Δείτε το πιστοποιητικό εμβολιασμού: