Έμπρακτη βοήθεια στους πρόσφυγες από τους Έλληνες καρδιολόγους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Φάρμακα, τρόφιμα, είδη καθαριότητας και υγειονομικό υλικό αποστέλλεται σύντομα από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε Ιωάννινα, Κόνιτσα και Δολιανά.

Παράλληλα η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα φροντίσει για τον εμβολιασμό των ασυνόδευτων παιδιών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής Λαυρίου, προκειμένου άμεσα να προστατευτεί η υγεία τους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, με αφορμή την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την ΕΚΕ στους πρόσφυγες, δήλωσε: «Η ΕΚΕ ενώνει τις δυνάμεις της με την Πολιτεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς προκειμένου να απαλύνει τον πόνο των προσφύγων και να βοηθήσει έμπρακτα στην επιβίωσή τους.

Ως επιστημονική εταιρεία βρισκόμαστε με κάθε ευκαιρία στην πρώτη γραμμή, έχοντας αναλάβει πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεις πρόληψης υγείας. Τώρα ερχόμαστε στο πλευρό των προσφύγων και των μικρών παιδιών, που χωρίς πατρίδα προσπαθούν για ένα καλύτερο μέλλον ταλαιπωρούμενοι εδώ και μήνες υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν