Εμμηνόπαυση: Αντιμετωπίστε τη εναλλακτικά

  • Iatropedia
Η εμμηνόπαυση είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για όλες τις γυναίκες αφού τα συμπτώματα της είναι άκρως βασανιστικά για τις περισσότερες. Δείτε πως μπορείτε να ανακουφιστείτε εναλλακτικά.

Λιναρόσπορος: Ανακουφίζει από τις εξάψεις

Ο λιναρόσπορος περίχει λινέλαιο το οποίο μπορεί να ανακουφίσει τις γυναίκες από τις εξάψεις που προκαλεί η εμμηνόπαυση.

Ασβέστιο: πρόληψη της οστικής απώλειας

Η οστική απώλεια μπορεί να γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα στην εμμηνόπαυση.

Είναι ζωτικής σημασίας να πάρετε αρκετό ασβέστιο. Οι γυναίκες κάτω των 51 χρειάζονται 1.000 mg ασβεστίου την ημέρα. Οι γυναίκες 51 ετών και άνω έχουν ανάγκη 1.200 mg την ημέρα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι έίναι καλύτερα να λαμβάνετε ασβέστιο από τα τρόφιμα..

Κάντε ηλιοθεραπεία

Η βιταμίνη D είναι εξίσου σημαντική με το ασβέστιο για την υγεία των οστών. Χωρίς βιταμίνη D, το σώμα σας δεν μπορεί να απορροφήσει το ασβέστιο. Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται 600 IU ημερησίως. Όσοι 71 ετών και άνω ανάγκης 800 IU ημερησίως. Η βιταμίνη D είναι σε πολλά τρόφιμα και τα συμπληρώματα, αλλά υπάρχει μια άλλη πηγή: τον ήλιο.

Για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν στις γυναίκες να κάνουν ηλιοθεραπεία.

Βαλσαμόχορτο

Το βαλσαμόχορτο είναι ένα πολύ γνωστό για την θεραπεία της ήπια κατάθλιψη. Υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι το βαλσαμόχορτο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να εξομαλύνεί τις εναλλαγές της διάθεσης που συνδέονται με την εμμηνόπαυση.

http://www.webmd.com