ELPEN: Στήριξη προγράμματος «Αξίζω να Γνωρίζω» του «Προμηθέα»

  • Ρούλα Τσουλέα
ELPEN
Η φαρμακευτική εταιρεία ELPEN στηρίζει πρόγραμμα παρακολούθησης των ηπατοπαθειών με ελαστογραφία, μία εξέταση που δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η φαρμακευτική εταιρεία ELPEN στηρίζει τη διεξαγωγή του προγράμματος «Αξίζω να Γνωρίζω», που διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος (ΣΑΗΕ) «Προμηθέας».

Στόχος του προγράμματος είναι η δωρεάν υποβολή των ασθενών με ηπατικά νοσήματα σε ελαστογραφία. Η ελαστογραφία είναι μία σύντομη εξέταση που αποτιμά το στάδιο της ηπατικής βλάβης. Ωστόσο είναι δυσεύρετη εξέταση και δεν αποζημιώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας.

Η ELPEN στηρίζει τον νέο κύκλο επισκέψεων της καμπάνιας «Αξίζω να γνωρίζω» σε πέντε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ασθενών στην ελαστογραφία.

Το πρόγραμμα έχει ήδη επισκεφθεί τα Χανιά, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη και τη Λήμνο, πραγματοποιώντας 435 εξετάσεις μέχρι σήμερα. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ταξιδέψει στη Λέσβο.

Η τακτική παρακολούθηση της πορείας των ηπατικών νοσημάτων διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο για τους πάσχοντες από αυτά. Και αυτό, διότι η εξέλιξή τους μπορεί να οδηγήσει σε προοδευτικά επιδεινούμενη ηπατική ίνωση. Η ηπατική ίνωση μπορεί να καταλήξει σε κίρρωση του ήπατος και σε ενδεχόμενη εμφάνιση ηπατοκυτταρικού καρκίνου.

Η καμπάνια «Αξίζω να Γνωρίζω» πραγματοποιείται σε συνεργασία με Ηπατολογικές/Γαστρεντερολογικές Κλινικές νοσοκομείων και με τοπικούς συλλόγους. Οι ασθενείς που εντάσσονται στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μετά από υπόδειξη του θεράποντα γιατρού τους.

Η ELPEN εστιάζει διαχρονικά στην ενίσχυση δράσεων προαγωγής της υγείας του πληθυσμού στο πλαίσιο του προγράμματός της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ενισχύει το έργο του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος (ΣΑΗΕ) «Προμηθέας». Το 2018 στήριξε και πάλι την εκστρατεία «Αξίζω να Γνωρίζω», προσφέροντας τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης ελαστογραφίας στους κατοίκους με  της Λέσβου, της Λήμνου, της Σάμου, της Χίου, της Πάτρας και των Ιωαννίνων.