Ελληνική συμμετοχή στο Φόρουμ Ηγεσίας και Διοίκησης στην Καρδιοαγγειακή Ιατρική

Πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 16-18 Ιουνίου 2016, στη Βιέννη, το Φόρουμ Ηγεσίας και Διοίκησης στην Καρδιοαγγειακή Ιατρική (LMCmed) με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών, επαγγελματιών υγείας, διευθυντών, αναλυτών, ακαδημαϊκών, και με κύριο σκοπό την αλληλεπίδραση και ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών σχετικών με την πολιτική της Υγείας και των οικονομικών της.

Το συνέδριο παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Στέφανος Φούσας, και με την ιδιότητα του συντονιστή διευθυντή στην Καρδιολογική Κλινική του Τζανείου Νοσοκομείου και Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ίδιου νοσοκομείου, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον κρίσιμο τομέα των οικονομικών της υγείας, που σχετίζεται άμεσα με το κόστος και την αποτελεσματικότητα της νοσοκομειακής περίθαλψης στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ με αφορμή την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου διεθνούς συνεδρίου δήλωσε: «Καθημερινά καλούμαστε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις στα νοσοκομεία μας και τις πανεπιστημιακές κλινικές, προκειμένου να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον έλληνα ασθενή - παρά τις δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα διαχείρισης στην Ευρώπη και δεν πρέπει να αρκούμαστε σε προσωπικές πρωτοβουλίες και πρόχειρες αποφάσεις. Είναι η ώρα να επαναξιολογήσουμε συνολικά το ΕΣΥ και να εφαρμόσουμε μοντέλα από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε και το κόστος να εξορθολογήσουμε και κονδύλια να μην χάνονται, αλλά και καλύτερες παροχές νοσοκομειακής περίθαλψης να παρέχουμε, ώστε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν