Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας: 6 στις 10 κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες στην Αττική

  • Γιάννα Σουλάκη
κορονοϊός
Στα όριά τους βρίσκονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική πριν ακόμη μπει ο χειμώνας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, έξι στις 10 κλίνες Εντατικής Θεραπείας για τη νοσηλεία βαρέων περιστατικών COVID-19 είναι κατειλημμένες στην Αττική, ενώ ακόμη πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ γενικών περιστατικών, όπου ελεύθερες είναι μόλις οι 3 στις 10.

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η υπεύθυνη διαχείρισης των νέων κλινών ΜΕΘ του ΕΣΥ, και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, καθηγήτρια Πνευμονολογίας Αναστασία Κοτανίδου, δίνονται όλα τα επίσημα νούμερα που αποτυπώνουν την εικόνα του ΕΣΥ στα νοσοκομεία της Αττικής, στον τομέα της εντατικής νοσηλείας.

Τα στοιχεία προέκυψαν μετά από πολύωρη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Υπουργείο Υγείας, με αντικείμενο τη σημερινή καταγραφή των κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και την περαιτέρω αύξησή τους στα Νοσοκομεία της Αττικής, υπό τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Αττική: Αυτές είναι όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο Αττικής

Σύνολο: 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά Νοσοκομεία

Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σήμερα, 23/09/20, το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40% των κλινών.

ΜΕΘ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για το σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ Αναστασία Κοτανίδου, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης και ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν