Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής: Πως θα οργανωθούν οι ΤΟΜΥ και η νέα Πρωτοβάθμια χωρίς συζήτηση;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αίτημα απέστειλε σήμερα η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής για άμεση συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ, Σταμάτη Βαρδαρό και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, με θέμα τις συμβάσεις των ιδιωτών οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,
Ο πρόσφατος νόμος για την ΠΦΥ, που ουσιαστικά θέτει το πλαίσιο για την εφαρμογή του θεσμού του οικογενειακού γιατρού για όλους τους πολίτες, ενώ καθορίζει με σαφήνεια τους όρους σύμβασης των οικογενειακών ιατρών των ΤΟΜΥ, έχει ελάχιστες αναφορές στους όρους σύμβασης των ιδιωτών, συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακών ιατρών, παρότι αυτοί θα καλύπτουν το 70% του αστικού πληθυσμού.

Ως επίσημος επαγγελματικός φορέας των Γενικών Ιατρών της χώρας θεωρούμε πως πρέπει να έχουμε κοινό στόχο με εσάς το σχεδιασμό και τη λειτουργία ενός μοντέλου ιδιώτη, συμβεβλημένου με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακού ιατρού, που θα ικανοποιεί ταυτόχρονα ασθενείς, ιατρούς και ΕΟΠΥΥ-ΥΥΚΑ, καθώς μόνο ένα τέτοιο δυνατόν να είναι αποδοτικό και για τους τρεις και συνάμα βιώσιμο.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε άμεση συνάντηση μαζί σας, προσβλέποντας σε εποικοδομητικό διάλογο επί του σχεδιασμού του νέου τύπου συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους οικογενειακούς ιατρούς. Παράλληλα κρίσιμο θέμα που χρήζει συζήτησης αποτελεί ο ρόλος των ιδιωτών, μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Γενικών Ιατρών στο νέο σύστημα και η όποια σχέση τους με αυτό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Ανάργυρος Μαριόλης    Ευάγγελος Φραγκούλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν