Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Η ψηφιακή μαστογραφία δεν είναι για όλες τις γυναίκες…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ναι στην ψηφιακή μαστογραφία σε νεώτερες γυναίκες και κάποιες με πυκνούς μαστούς αλλά όχι στην σπατάλη της καθολικής αντικατάστασης της αναλογικής μαστογραφίας με ψηφιακή, λένε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η ψηφιακή μαστογραφία για προληπτικό έλεγχο γυναικών ηλικίας 40-50 ετών, όσων έχουν πυκνούς μαστούς ή είναι υψηλού κινδύνου, πρέπει να καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία σε μια τιμή προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της χώρας. Αυτό επισημαίνουν από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με αφορμή την δημοσίευση του ΦΕΚ για τις 86 διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι θα πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε γυναίκες, όταν απαιτείται να γίνει για καλύτερη διαγνωστική διερεύνηση υπάρχοντος προβλήματος.

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι σε γυναίκες μεγάλης ηλικίας ή με λιπώδεις μαστούς, η ψηφιακή μαστογραφία σε σχέση με την αναλογική, δεν έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού και άρα πρόκειται για σπατάλη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν