Έλληνες καρδιολόγοι – σωτήρες: «Έτσι κρατήσαμε στη ζωή τη γυναίκα που κατέρρευσε»!

  • Γιάννα Σουλάκη
καρδιολόγοι
Δύο έλληνες καρδιολόγοι έσωσαν από βέβαιο θάνατο μια 54χρονη γυναίκα από την Ελβετία, η οποία υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, κατά τη διάρκεια πτήσης από Λισαβόνα στη Ζυρίχη, των πορτογαλικών αερογραμμών ΤΑΡ.

Οι δυο καρδιολόγοι από το Αίγιο, ο Νίκος Σπηλιόπουλος και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, επέστρεφαν στην Ελλάδα, μέσω Ζυρίχης, μετά από ιατρικό συνέδριο το οποίο παρακολούθησαν στη Λισαβόνα.

Μετά από μια ώρα πτήσης, μια γυναίκα, η οποία ταξίδευε μόνη της, έλυσε τη ζώνη της και έχασε τις αισθήσεις της. “Στην αρχή θεωρήσαμε ότι ήταν μια απλή λιποθυμία. Όμως, η γυναίκα δεν είχε σφυγμό” λέει στο newsit.gr ο Νίκος Σπηλιόπουλος.

Η 54χρονη ήταν τυχερή στην ατυχία της, έχοντας συνεπιβάτες τους δυο Έλληνες καρδιολόγους οι οποίοι άμεσα την εξέτασαν και της πρόσφεραν τη βοήθειά τους. “Δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, με θωρακικές μαλάξεις και παροχή οξυγόνου. Οι αεροσυνοδοί και όλο το πλήρωμα του αεροσκάφους ήταν ψυχραιμότατοι και έδρασαν άμεσα. Και οι άλλοι επιβάτες, διατήρησαν και αυτοί την ψυχραιμία τους. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Γιατί η ισορροπία ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο κρέμεται από μια πολύ λεπτή κλωστή” προσθέτει ο Νίκος Σπηλιόπουλος και τονίζει ότι “αν δεν είχε καμία βοήθεια η συγκεκριμένη γυναίκα, είχε περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει”.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newsit.gr