Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι: Σκοτώνετε τις επιχειρήσεις μας θα χαθούν 8.500 θέσεις!

  • Iatropedia
Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στην απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει και να υλοποιήσει τελικά το μέτρο της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία και να αποζημιώνει μάλιστα και το φθηνότερο σκεύασμα. Τα μέλη της ΠΕΦ θεωρούν ότι η κυβέρνηση οδηγεί στην καταστροφή την ελληνική παραγωγή και προειδοποιεί ότι θα χαθούν 8.500 θέσεις εργασίας.

«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δημιουργία 30 θέσεων εργασίας (σ.σ.: εξαιτίας επέκτασης της παραγωγής εταιρείας τροφίμων),ενώ την ίδια στιγμή αδιαφορεί για την επικείμενη απώλεια 8.500 θέσεων εργασίας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά τα μέλη της ΠΕΦ και εξηγούν:

«το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση οδηγούν σε καταδίκη την εγχώρια παραγωγή φαρμάκων εισάγοντας μια μοναδική σε όλη την Ευρώπη διάταξη που προβλέπει τη συνταγογράφηση με δραστική και την υποκατάσταση στο φαρμακείο με το -εισαγόμενο λόγω χαμηλού κόστους- φθηνότερο γενόσημο».

Κατά τους Έλληνες φαρμακοβιομηχάνους το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διάταξης είναι:

· Απώλεια 8.500 θέσεων εργασίας, μεσοπρόθεσμα, την ίδια στιγμή που θεωρούμε ως επιτυχία τη διατήρηση 30 θέσεων.

· Ζημία που ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση για την εθνική οικονομία λόγω της αναστολής επενδύσεων, της απώλειας εισφορών, της μη είσπραξης φόρων κλπ

· Πλήρης εξάρτηση από τα εισαγόμενα φάρμακα σε έναν εθνικά κρίσιμο στρατηγικό τομέα.