ΕΛΕΓΕΙΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Ανδρέα Ξανθό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
'Ελλειμμα δημοκρατίας και "παραγοντίσκους" βλέπει πίσω από τον διορισμό άσχετων με το αντικείμενο της γενικής ιατρικής εξεταστών ειδικότητας, η ΕΛΕΓΕΙΑ. Και για τον λόγο αυτό απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής αναφέρει συγκεκριμένα:

«Διαβάσαμε με έκπληξη και θλίψη το νέο ολίσθημα του υπουργείου Υγείας. Η Ελληνική Εταιρεία Γενικής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ) εισήγαγε τον Συντονισμό Εκπαίδευσης των Ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής στη Ελλάδα. Βλέπουμε σήμερα το ΥΥΠ και το ΚΕΣΥ να αγνοούν επιδεικτικά τις προτάσεις μας για τις θέσεις των Γενικών Συντονιστών αλλά και κραυγαλέες παραβάσεις της ίδιας της υπουργικής απόφασης του Συντονισμού. Συγκεκριμένα:

• κανείς από τους διορισθέντες Γενικούς Ιατρούς ΕΣΥ δεν διαθέτει όχι μόνο διδακτορική διατριβή αλλά ούτε καν κάποια μεταπτυχιακή εκπαίδευση
• κάποιοι δεν έχουν ούτε τον βαθμό του Δ/ντή ΕΣΥ
• τέλος για τον συντονισμό των Ιονίων Νήσων επιλέχθηκε ιατρός που υπηρετεί στην… Εύβοια!

Καταγγέλλουμε το έλλειμμα Δημοκρατίας και δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για την επαναφορά στην τάξη αυτής της ουσιώδους λειτουργίας και εναντίον των παραγοντίσκων που επέβαλαν την καθιέρωση συντονιστών ασχέτων προς το αντικείμενο και μάλιστα, πολλών από αυτούς ήδη παράτυπα διορισμένων ως μελών των εξεταστικών επιτροπών της ειδικότητος γεγονός που πλήττει βάναυσα ακόμη και τη στοιχειώδη δεοντολογία».