Έλεγχοι στα φαρμακεία για το ωράριο

  • Iatropedia
Διευκρινίσεις για το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων δόθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής μετά τη διαπίστωση ότι υπήρξαν δυσλειτουργίες και παραβιάσεις.

Μπορεί οι φαρμακοποιοί αρχικά να είχαν αντιρρήσεις για την απελευθέρωση του ωραρίου, φαίνεται όμως ότι τελικώς αποδέχτηκαν να προχωρήσουν στην υλοποίησή του λόγω των πιέσεων από το υπουργείο Υγείας.

Άλλωστε όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του κλάδου το απόγευμα της Δευτέρας: «υπάρχουν σοβαρές πιέσεις από την πλευρά της τρόικας. Ακολουθήστε το γιατί το Δεκέμβριο που θα έρθουν οι δανειστές μας θα τεθεί ζήτημα. Εξάλλου όταν θα έλθει άλλος υπουργός Υγείας της ΝΔ θα φέρει τις πολυεθνικές και θα ανοίγουν 24ωρα» παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας προειδοποιώντας παράλληλα τους φαρμακοποιούς για το τι θα ακολουθήσει και σε …πολιτικό επίπεδο.

Πάντως με βάση τις διευκρινίσεις οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να επιλέγουν ποιες ημέρες θα είναι ανοικτοί και τα απογεύματα (Δευτέρα, Τετάρτη ή Σάββατο) αλλά με την προϋπόθεση να το τηρούν. Μάλιστα ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι θα ξεκινήσουν έλεγχοι όταν εφαρμοσθεί πλήρως το νέο σύστημα για να διαπιστωθεί εάν οι φαρμακοποιοί που θα δηλώνουν ότι θα παραμένουν ανοικτοί θα το ακολουθούν, διαφορετικά θα επιβάλλονται κυρώσεις. Εξάλλου και ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής Κ.Λουράντος υπογράμμισε πως πολλοί φαρμακοποιοί τις τελευταίες ημέρες άνοιγαν μόνο τις ώρες αιχμής και έκλειναν τις υπόλοιπες ώρες παραβιάζοντας το ωράριο που είχαν δηλώσει.