Ελεύθερος ο γιατρός που συνελήφθη για ζητούσε «φακελάκι» από άνεργο καρκινοπαθή

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
φακελάκι
Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μία φορά το μήνα και 20.000 ευρώ εγγύηση αφέθηκε μετά την απολογία του, ο χειρούργος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ο οποίος συνελήφθη για το αδικήμα της δωροληψίας κατ´ εξακολούθηση μετά καταγγελία καρκινοπαθούς ασθενούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειρούργος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες για το «φακελάκι». Ο γιατρός συνελήφθη μετά την καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο, τον περασμένο Ιούνιο.

Διαβάστε επίσης: Καθηγητής Χειρουργικής από το ΓΝΑ Ιπποκράτειο ο συλληφθείς για φακελάκι

Ήταν τότε που ο γιατρός φέρεται να ζήτησε το πρώτο «φακελάκι» ο προκειμένου να χειρουργήσει τον ασθενή. Το δεύτερο φέρεται να το ζήτησε στην επόμενη χειρουργική επέμβαση.

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ο ασθενής εμφάνισε αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η συμπεριφορά, όμως, του γιατρού τον εξόργισε.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός επέδειξε αδιαφορία για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και επιπλέον του ζήτησε ποσό 600 ευρώ, το οποίο «εκκρεμούσε» -κατά τον ίδιο- από τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, ενώ είχε ήδη λάβει 2.650 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν