Εκτός ΕΟΠΥΥ Χιώτες με ιδιωτικά κέντρα! Τι εντόπισε ο οργανισμός

  • Iatropedia
Σε διακοπή των συμβάσεων με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της Χίου προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε βάρος των ασθενών αλλά και του Οργανισμού.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται από τον ΕΟΠΥΥ, για πάρα πολύ καιρό μία συγκεκριμένη κατηγορία παρόχων υγείας στη Χίο παραβίαζε τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή έπαιρνε χρήματα από τους ασφαλισμένους και στην συνέχεια οι ασφαλισμένοι έπρεπε να καταθέσουν τις αποδείξεις τους για να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, οι συγκεκριμένοι πάροχοι έχουν πλέον πάψει να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Να σημειωθεί ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ που επισκέπτονται ιδιωτικά κέντρα που έχουν σύμβαση με το φορέα για να κάνουν τις εξετάσεις τους πληρώνουν μόνο μία συμμετοχή ύψους 15% ενώ στις δημόσιες δομές οι εξετάσεις γίνονται χωρίς καμία συμμετοχή.

Πάντως η παράνομη είσπραξη από ασφαλισμένους που φαίνεται πως γίνεται σε κάποιες περιοχές της χώρας δε θεωρείται τυχαία από εκπροσώπους του κλάδου. Η καθυστέρηση αποπληρωμής των οφειλών από τον ΕΟΠΥΥ προς τα διαγνωστικά κέντρα εκτιμάται πως είναι από τις βασικές αιτίες που πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρούν να εξασφαλίσουν μετρητά για τις επιχειρήσεις τους.

Άλλωστε πάγιο αίτημα όλων των ιδιωτικών παρόχων που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ είναι η αποπληρωμή να γίνεται άμεσα και με βάση το χρόνο που προβλέπει ο νόμος. Βέβαια η έλλειψη ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ καθιστά προς ώρας την εξόφληση εξαιρετικά δύσκολη. Αποτέλεσμα είναι οι ιδιωτικοί φορείς που έοχυν συμβάσεις με τον οργανισμό να μην έχουν δει το …χρώμα του χρήματος για πολύ καιρό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν