Εκτός εφεδρείας γιατροί – νοσηλευτές

  • Iatropedia

Τη γλιτώνουν τελικά από την εργασιακή εφεδρεία οι γιατροί, οι νοσηλευτές αλλά και το παραϊατρικό προσωπικό των νοσοκομείων. Δεν αποσαφηνίζει η κυβέρνηση τι θα γίνει με το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων.

Στο αυτονόητο προχωρά τελικώς η κυβέρνηση και δε θα μειώσει περαιτέρω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των δημοσίων νοσοκομείων αφού με βάση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες δε θα μπουν σε εργασιακή εφεδρεία το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΣΥ.
Ωστόσο άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ΕΣΥ καθώς μένει ανοικτό το ενδεχόμενο να δουν την πόρτα εξόδου με καταβολή μισθού σε ποσοστό 60%.
Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την πρώτη στιγμή είχε ετοιμάσει κατάλογο με υπαλλήλους που θα έπρεπε να αποχωρήσουν από το σύστημα υγείας και κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους. Πολλοί είναι εξάλλου αυτοί που πιέζουν τον Ανδρέα Λοβέρδο να μην εξαιρέσει από τον κατάλογο των «εφεδρικών» τους πολυάριθμους εργαζόμενους-όπως υποστηρίζουν- των νοσοκομείων που δε σχετίζονται άμεσα με το ιατρικό ή παραϊατρικό επάγγελμα.
Σε ότι αφορά γιατρούς και νοσηλευτές να σημειωθεί ότι σήμερα παραμένει κενό τουλάχιστον το 20% των οργανικών θέσεων του νοσηλευτικού προσωπικού ενώ εκατοντάδες είναι τα κενά και σε γιατρούς με αποτέλεσμα πολλά νοσοκομεία να υπολειτουργούν.