Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

  • Γιάννα Σουλάκη
Δυτικού Νείλου
Αν και βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν της επιδημιολογικής καταγραφής των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, το Υπουργείο Υγείας και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας έχουν θορυβηθεί από τους 15 θανάτους και τα 158 κρούσματα. Στο Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας συγκαλεί τώρα έκτακτη επιστημονική σύσκεψη.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκαλεί σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κρουσμάτων του Ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς οι υγειονομικές αρχές έχουν θορυβηθεί από την τελευταία πανευρωπαϊκή καταγραφή, που μας κατατάσσει στις χώρες με περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη.

Την σύσκεψη γνωστοποίσε με ανάρτησή του στα social media το πρωί, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Δείτε την ανάρτηση:

Δυτικού Νείλου

Δείτε τη χθεσινή ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ με την εβδομαδιαία καταγραφή των κρουσμάτων – Ιός του Δυτικού Νείλου – Στους 15 οι θάνατοι – Δείτε πίνακες με όλα τα κρούσματα ανά περιοχές

Γ. Πατούλης: Ανεπαρκή τα μέτρα για τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Ανεπαρκή χαρακτήρισε χθες με δήλωσή του τα μέτρα που λαμβάνονται για τον Ιό του Δυτικού Νείλου και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γιώργος Πατούλης. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και Περιφερειάρχης Αττικής συγκάλεσε, επίσης, ευρεία σύσκεψη εμπειρογνωμώνων -με τη συμμετοχή μελών της επιστημονικής κοινότητας και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης- για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη θωράκιση της χώρας απέναντι στα σοβαρά λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδονται από τα κουνούπια (ελονοσία, ιός του Δυτικού Νείλου κ.τ.λ.)

Δείτε επίσης: Γ. Πατούλης: «Ανεπαρκή τα μέτρα για τα νοσήματα που μεταδίδονται από κουνούπια» – Συγκαγλεί σύσκεψη επιστημόνων