Εκστρατεία κατά της παχυσαρκίας με σύμμαχο το ΚΕΕΛΠΝΟ

  • Iatropedia
Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στην Ελλάδα το ποσοστό των παχύσαρκων ανδρών και γυναικών θα διπλασιαστεί και θα φθάσει από το 20% που ήταν το 2010, στο 40% του γενικού πληθυσμού το 2030. Ο Όμιλος Ροταράκτ Αθηνών σε συνεργασία με την 2470 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ και το Ροταράκτ της Περιφέρειας 2470 Δ. Ρ. οργανώνει εκστρατεία κατά της παχυσαρκίας με την στήριξη ιατρικών συλλόγων και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Την προσεχή Κυριακή 10 Μαΐου διεξάγεται η ημερίδα με τίτλο «Μαζί κατά της παχυσαρκίας» που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 10.00 π.μ. στον 3ο όροφο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με συντονιστή τον αναπληρωτή πρύτανη ΕΚΠΑ και καθηγητή χειρουργικής, κ. Γεώργιο Ζωγράφο.

Ομιλητές θα είναι οι Π. Δημοσθενόπουλος – Διαιτολόγος ΓΝΑ «Λαϊκό», Ντ. Ψαλτόπουλος – Παθολόγος ΓΝΑ «Αιγινήτειο», Βασ. Μπενέτου – Παιδίατρος Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», και ο Ν. Γελαδάς – κοσμήτωρ, καθηγητής ΤΕΦAΑ, αθλίατρος.

Η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με επιδημία παχυσαρκίας ως το 2030, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συνεδρίου για την παχυσαρκία στην Πράγα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, σχεδόν όλος ο ενήλικος πληθυσμός της Ιρλανδίας θα είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος ως το 2030. Το 89% των ανδρών στην Ιρλανδία θα είναι υπέρβαρο το 2030, ενώ το 48% θα είναι παχύσαρκο, έναντι 74% και 26% αντίστοιχα το 2010. Μεταξύ των γυναικών στην Ιρλανδία, το ποσοστό των υπέρβαρων θα αυξηθεί από το 2010 ως το 2030 από το 57% στο 85%, και το 57% των γυναικών αναμένεται να είναι παχύσαρκες το 2030.

Οι προβλέψεις του ΠΟΥ για τη Βρετανία αναφέρουν ότι το 2030 προβλέπεται ότι το 33% των γυναικών θα είναι παχύσαρκες! Η Ελλάδα, η Ισπανία, η Σουηδία και η Τσεχία αναμένεται επίσης να γνωρίσουν μεγάλη αύξηση του ποσοστού των παχύσαρκων ενηλίκων.