Εξαδάκτυλος για “Νίκη”: Όχι στα κόμματα με αντιεπιστημονικές θέσεις στη χώρα του Ιπποκράτη”

  • Γιάννα Σουλάκη
Εξαδάκτυλος
Να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές, ώστε να μην πάρουν έδρες στη Βουλή κόμματα με αντιεπιστημονικές απόψεις, προτείνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για το νεοσυσταθέν κόμμα “Νίκη” όσοι εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού είναι «πειραματάνθρωποι». Έλκουν μάλιστα ακόμη και … ψαλίδια κι άλλα μεταλλικά αντικείμενα, καθώς το εμβόλιο τους έχει μετατρέψει σε ανθρώπινους “μαγνήτες”.

Με αυτές και άλλες ιλαροτραγικές απόψεις κατά της ομοφυλοφιλίας, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, αλλά και κατά των αμβλώσεων, το κόμμα «Νίκη» του Δημήτρη Νατσιού, κατάφερε στις εκλογές της 21ης Μαΐου να λάβει -προς έκπληξη πολλών- το ποσοστό του 2,9%.

“Θα είναι το δεύτερο κόμμα με αντιεπιστημονικές απόψεις που θα βρεθεί στη Βουλή”, σχολιάζει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και προσθέτει με έμφαση: “Νομίζω ότι στη χώρα που γέννησε τον Ιπποκράτη, δεν μας πρέπει κάτι τέτοιο”.

Σε “σύγκρουση” με την επίσημη εκκλησία και την κοινή λογική

Σήμερα το κόμμα των “παιδιών της πονεμένης Ρωμιοσύνης” που αλιεύει ψήφους στα θολά νερά της συνωμοσιολογίας, της προκατάληψης και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, βρίσκεται μια ανάσα από την είσοδό του στη Βουλή.

“Είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με φονταμενταλιστές της θρησκείας και ζηλωτές της πίστης, οι οποίοι διαστρεβλώνουν πραγματικά γεγονότα, όπως και επιστημονικά δεδομένα. Γίνεται αναφορά για τα εμβόλια και για τις “μαγνητικές δυνατότητες” που αποκτά το σώμα του εμβολιασμένου, στα γραπτά τους κείμενα. Πράγμα που σημαίνει ότι μιλάμε για βαθύ σκοταδισμό”, σημειώνει ο πρόεδρος των Ιατρικών Συλλόγων όλης της Ελλάδας.

Όλα αυτά, κάτι μας θυμίζουν… Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν της πανδημίας του κορονοϊού, οι απόψεις αυτές καλλιεργήθηκαν μέσα στα κινήματα των αντιεμβολιαστών και βρήκαν μιμητές και οπαδούς σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα.

Εκατοντάδες άνθρωποι παραπλανήθηκαν και ακολούθησαν τις συμβουλές “πνευματικών” και ψευτο-επιστημόνων με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε άδικο θάνατο.

“Ως εδώ!”, διεμήνυσε το Σάββατο (27/5) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ανεχθεί τη χυδαία απόπειρα χρησιμοποίησης της Εκκλησίας, ως εργαλείο για την επιδίωξη αλλότριων σκοπών, όσων “επιζητούν να δημιουργήσουν οπαδούς και στρατούς”.

“Θα θυμίσω”, προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, “ότι την ίδια σύγκρουση είχαν αυτές οι ομάδες με την επίσημη εκκλησία και στην εποχή της πανδημίας και παρ’ όλα αυτά, ήταν η αιτία που πολλοί άνθρωποι και αδίκως συνάντησαν τον Δημιουργό τους πριν από την ώρα τους. Μετά τη συμβουλή του πνευματικού τους, τότε!”, αναφέρει.

Οι … θέσεις του κόμματος

Οι τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος, “Νίκη”, Δημήτρη Νατσιού αλλά και άλλων μελών, μοιάζουν με κακόγουστα αστεία.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως “η σεξουαλική αγωγή στα σχολεία μια είναι απροκάλυπτη προώθηση της ομοφυλοφιλίας”, ενώ μέλος του κόμματος τοποθετήθηκε ευθαρσώς κατά της απλοποίησης των διαδικασιών του συναινετικού διαζυγίου.

“Το διαζύγιο η Νέα Δημοκρατία το κατάντησε με ένα “κλικ” να διαλύσεις την οικογένεια σου πλέον”.

Το … τερμάτισαν δε, με την τοποθέτησή τους κατά του ολοήμερου σχολείου, λέγοντας πως έχει σκοπό “να κρατάει τα παιδιά μακριά από τις αξίες της οικογένειας”.

Όσο για την άμβλωση ο κ. Νατσιός υποστήριξε πως “δεν εδράζεται σε καμία ιατρική και νομική λογική” και πως “κανένας δεν έχει το δικαίωμα προκλήσεως βλάβης στο έμβρυο”.

Σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό; Στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος “Νίκη” είναι σαφές πως ο ιός δεν είναι πιο κολλητικός σε ιερούς ναούς, απ΄ ότι σε σούπερ- μάρκετ και λεωφορεία, ενώ άρθρα σχετικά με τα εμβόλια κατά της COVID-19, συνηγορούν υπέρ της «επικινδυνότητας».

Στο ίδιο άρθρο με τίτλο, «Οι λόγοι για τους οποίους είναι προβληματικός ο εμβολιασμός», το επίμαχο κομμάτι που αναφέρεται στους εμβολιασμένους, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως «φορείς μαγνητικών πεδίων» και έλκουν μεταλλικά ψαλίδια, έχει πλέον αφαιρεθεί από την ιστοσελίδα.

Δείτε τι ανέφερε:

«Φορεῖς μαγνητικῶν πεδίων οἱ ἐμβολιασμένοι μέ ἐμβόλια γιά τή νόσο Covid-19 (;)

Προσφάτως, μέ ἔκπληξη διαπιστώνεται ὅτι διάφορα μεταλλικά ἀντικείμενα (ἀκόμη καί ὁλόκληρο ἐπαγγελματικό ψαλίδι) προσκολλῶνται στό σῶμα ὁρισμένων ἐκ τῶν ἐμβολιασθέντων, εἴτε ἐγγύς τοῦ σημείου τῆς ἔνεσης, εἴτε σπανιότερα καί σέ πλέον ἀπομακρυσμένο σημεῖο τοῦ σώματος. Παρατηρήθηκε ἀκόμη ὅτι καί ὁλόκληρο τό φιαλίδιο, τό ὁποῖο περιέχει τό ἐμβόλιο, ἕλκεται (ἀπό τόν πυθμένα του) καί ἀναρτᾶται ἀπό μαγνήτη. Ἐπί τοῦ παρόντος, οἱ Ἑταιρεῖες παραγωγῆς τῶν ἐμβολίων αὐτῶν δέν ἔχουν δώσει πειστική ἀπάντηση στά σχετικά ἐρωτήματα. Οἱ ἐμβολιασθέντες ἀπαιτοῦν καί ἀναμένουν ἀπάντηση στό ἐρώτημα αὐτό».

“Να μην δούμε τα κόμματα αυτά εντός της Βουλής”

Τα σκοταδιστικά κόμματα με τις αναχρονιστικές, σκουριασμένες και επικίνδυνες απόψεις, πρέπει να μην καταφέρουν να μπουν στη Βουλή, επιμένει ο κ. Εξαδάκτυλος.

“Εκείνο που πρέπει να αντιληφθούμε όλοι οι υπόλοιποι, είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως δυνατότητα να μεταστρέψεις τον οιονδήποτε από αυτούς τους ανθρώπους. Ο μόνος τρόπος για να περιοριστεί η επίδρασή τους είναι να πάει και να ψηφίσει το σύνολο του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως του τι ψηφίζει. Να ψηφίσει, για να ανέβει η συμμετοχή και με τον τρόπο αυτό να μην δούμε αυτές τις απόψεις μέσα στην ελληνική Βουλή”, σημειώνει ο γιατρός.

Με έδρα στη βόρεια Ελλάδα

Το κόμμα “Νίκη” ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2019 στη Θεσσαλονίκη και έλαβε αμέσως στήριξη από μοναστήρια και εκκλησιαστικές οργανώσεις. Σημαντική δεξαμενή αλίευσης ψηφοφόρων για το κόμμα, είναι και οι αντιεμβολιαστές.

Μάλιστα ανάμεσα στους 260 υποψήφιους βουλευτές που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο “Νίκη” στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, βρίσκονται και αρκετοί ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή.

Το κόμμα αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρό στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.

Στη βόρεια Ελλάδα μάλιστα, υπάρχει σημαντικός θύλακας υποστήριξης, καθώς στην περιοχή εντοπίζονται διαχρονικά μεγάλα ποσοστά αρνητών της επιστήμης. Ένα πρόβλημα που αναδείχθηκε πιο έντονα μέσα στην πανδημία.

Να θυμίσουμε πως τον Σεπτέμβριο του 2021, δέκα περιφερειακές ενότητες της Μακεδονίας -μεταξύ αυτών και η Θεσσαλονίκη- βρίσκονταν σε καθεστώς περιορισμών λόγω έξαρσης κρουσμάτων, με τους 8 στους 10 πολίτες που νοσηλεύονταν με κορονοϊό στα νοσοκομεία να μην έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid.

Δείτε επίσης: Βόρεια Ελλάδα: Την “κοκκίνισαν” οι ανεμβολίαστοι – Από 700 ασθενείς οι 560 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο

Ρωτήσαμε τον βορειοελλαδίτη πρόεδρο του ΠΙΣ κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, εάν υπάρχουν τοπικά χαρακτηριστικά που εξηγούν αυτό το φαινόμενο. Να τι μας απάντησε:

“Στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν πληθυσμοί που έχουν μια παραδοσιακή συμπάθεια προς το ρωσικό στοιχείο και υπάρχει μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων, η οποία παραδοσιακά έρχεται σε επαφή με κάποιους από τους ζηλωτές της πίστης που την καθοδηγεί. Και υπάρχει και μια υφέρπουσα αντίληψη ότι ο Βορράς είναι “ριγμένος” έναντι του Νότου. Οπότε, όταν υπάρχει αυτή η γενική αντίληψη, πάρα πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ορθή κρίση και ορθολογική προσέγγιση των πραγμάτων έλκονται από υπερφυσικές θεωρίες και από συνομωσιολογικές ερμηνείες. Και γι’ αυτό βλέπουμε αυτές τις απόψεις να έχουν μεγαλύτερη διάδοση και αποδοχή”, λέει ο πρόεδρος των γιατρών και επιμένει πώς οι νοοτροπίες αυτές δεν αλλάζουν εύκολα.

“Σ’ αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορεί κανείς να τους αλλάξει άποψη, γιατί πιστεύουν ότι η άποψη αυτή τους έχει επιβληθεί “άνωθεν”. Και ο μόνος τρόπος αυτή η άποψη να μην βρεθεί μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, είναι όλοι οι άλλοι πολίτες να πάμε να ψηφίσουμε μαζικά, ώστε να ανέβει η συμμετοχή. Ό, τι κι αν ψηφίζει ο καθένας. Έτσι, μόνο θα μειωθεί η ποσοστιαία τους αποτίμηση. Αν τους πάμε κόντρα, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να φτάσει το 2,9 στο 4,5”, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Οι αρνητές του ορθολογισμού, όμως, δεν είναι ελληνικό προνόμιο, συμπληρώνει ο κ. Εξαδάκτυλος:

“Να μην ξεχνάμε ότι τα επιστημονικά δεδομένα τα αρνούνταν και ο ίδιος ο Τραμπ όταν ξέσπασε η πανδημία. Άρα δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη επίδοση, ούτε πρωτεία στην Ελλάδα. Αλλά είναι κρίμα ο ελληνικός λαός, ο οποίος είναι έξυπνος, να έχει τέτοιες απόψεις σε μετρήσιμα ποσοστά”, καταλήγει ο γιατρός.