Εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το aids

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για το AIDS (UNAIDS) που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση, ο καθηγητής  Ρόζενμπερκ, υπογράμμισε τις επιτυχίες της χώρας μας στην πρόσβαση της δωρεάν αγωγής όλων χωρίς εξαίρεση των οροθετικών ατόμων, ενώ στάθηκε στις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας σχετικά με την πρώιμη διάγνωση, την προφύλαξη πριν από την έκθεση και στο μεγάλο πρόβλημα των βλαβών στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών.

Η χώρας μας δεσμεύεται, τόνισε ο καθηγητής, να κάνει ό, τι είναι δυνατόν, ώστε μέχρι το 2020 το 90% του πληθυσμού (παιδιά, έφηβοι και ενήλικες) να γνωρίζουν για τη νόσο, το 90% εκείνων που γνωρίζουν για τη νόσο να λαμβάνει θεραπεία και το 90% των ατόμων υπό θεραπεία να έχουν μηδενικό ιικό φορτίο.

Το σύνθημα 90-90-90 της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το AIDS θα αποτελεί οδηγό και για τις δράσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στην επόμενη δεκαετία υπογράμμισε ο Καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπερκ.

Στην ελληνική αντιπροσωπία συμμετείχε, επίσης, ο κ. Ανδρέας Μαζαράκης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» από την κοινότητα των ατόμων που ζουν με HIV στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν