Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μάθε την Πνευμονολογία» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

  • Ρούλα Τσουλέα
πρόγραμμα
Περισσότεροι από 300 φοιτητές της Ιατρικής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ρόλο των πνευμονολόγων.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των φοιτητών της Ιατρικής για τον ρόλο και την προσφορά των πνευμονολόγων ιατρών στην σύγχρονη υγειονομική περίθαλψη, πραγματοποίησε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ).

Περισσότεροι από 300 φοιτητές της Ιατρικής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν την τελευταία διετία για τον ρόλο του πνευμονολόγου σε νοσοκομειακό περιβάλλον, στο ιδιωτικό ιατρείο, στην ενασχόλησή του με το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο, στην επείγουσα Ιατρική, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στην επεμβατική Πνευμονολογία, καθώς και στη φαρμακοβιομηχανία.

Την ενημέρωση έκαναν πνευμονολόγοι εκπρόσωποι της ΕΠΕ. Οι γιατροί επισκέφθηκαν όλες τις Ιατρικές Σχολές των ελληνικών πανεπιστημίων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα και Αλεξανδρούπολη).

«Αρωγοί μας στην προσπάθεια αυτή υπήρξαν οι καθηγητές και οι καθηγήτριες των κατά τόπους πανεπιστημιακών Πνευμονολογικών Κλινικών, αλλά και οι φοιτητές των τοπικών παραρτημάτων της ΕΕΦΙΕ (Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας)», ανέφερε η κυρία Νικολέττα Ροβίνα, ειδική γραμματέας της ΕΠΕ, υπεύθυνη Εκπαίδευσης.

«Τους ευχαριστούμε όλους θερμά που αγκάλιασαν και στήριξαν με την παρουσία τους αυτή την πρωτοβουλία. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα “Μάθε την Πνευμονολογία”, ελπίζουμε να εμπνεύσαμε νέους συναδέλφους να επιλέξουν την Πνευμονολογία ως την αυριανή ειδικότητά τους και δηλώνουμε πως η Εταιρεία θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους φοιτητές, όπως μέχρι τώρα, συμμετέχοντας και στηρίζοντας διαχρονικά το συνέδριό τους», πρόσθεσε.