Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης για νέους χειρουργούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι νέοι χειρουργοί θα έχουν σύντομα την δυνατότητα να «μυηθούν» στις τεχνικές και τα «μυστικά» της λαπαροσκοπικής χειρουργικής και να λάβουν το σχετικό πιστοποιητικό, αντλώντας από την εμπειρία και τις γνώσεις της ομάδας του Γενικού Χειρουργού-Λαπαροσκόπου Δρος Γώργου Σάμπαλη, Διευθυντή Χειρουργού στην Ευρωκλινική Αθηνών, ειδικού στην εξελιγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική και με 20ετή εμπειρία στη συγκεκριμένη μέθοδο και μέλους Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής.

 

Το πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία της Ευρωκλινικής Αθηνών και της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής θα είναι επαναλαμβανόμενο και θα διαρκεί ένα μήνα, ενώ οι εκπαιδευόμενοι νέοι χειρουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όλα τα λαπαροσκοπικά χειρουργεία που πραγματοποιούνται.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αυτό, ο ιατρός τονίζει:

«Αποτελεί τιμή για μένα η ανάθεση από την Ευρωκλινική της επιμέλειας και εποπτείας του προγράμματος εκπαίδευσης των νέων χειρουργών, που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ακόμα σημαντικό εφόδιο, εκπαιδευόμενοι σ’ ένα θεματικό πεδίο όπως αυτό της λαπαροσκοπικής αντιμετώπισης της κήλης, ‘’μαθαίνοντας’’ όλα τα tips and tricks των σχετικών επεμβάσεων».

«Παράλληλα», συνεχίζει, «Το σημαντικότερο είναι ότι οι νέοι χειρουργοί θα οδηγηθούν στη μεγαλύτερη εμβάθυνση και κατανόηση των λεπτομερειών που καθορίζουν τα αυστηρά κριτήρια της διεξαγωγής μιας επέμβασης, σύμφωνα πάντα με τους αδιαπραγμάτευτους κανόνες της ιατρικής(lege artis».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την λαπαροσκοπική αντιμετώπιση όλων των ειδών της κήλης,  στη θεραπευτική φαρέτρα της χειρουργικής ομάδας του κ. Σάμπαλη, περιλαμβάνονται επίσης η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και διαφραγματοκήλη, η αντιμετώπιση των παθήσεων της χολής, καθώς και παθήσεις στομάχου και παχέος εντέρου.  Σε όλες τις περιπτώσεις, η λαπαροσκοπική τεχνική που εφαρμόζεται εξασφαλίζει τη μικρότερη δυνατή μετεγχειρητική ταλαιπωρία και τον μικρότερο δυνατό χρόνο θεραπείας που απαιτείται, έτσι ώστε ο ασθενής να επανέλθει γρήγορα στην καθημερινότητά του.