Εκλογές – Ιατρικοί Σύλλογοι: Ψηλά στις προτιμήσεις των γιατρών: Εξαδάκτυλος, Πατούλης, Νίτσας, Μαστοράκου – Επανεξελέγησαν με μεγάλα ποσοστά

  • Γιάννα Σουλάκη
Ιατρικοί Σύλλογοι
Τη στήριξη και εμπιστοσύνη τους στα ΔΣ και τους προέδρους των μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων: του Πανελλήνιου, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας- έδειξαν οι γιατροί. Στις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα Κυριακή και Δευτέρα 16 και 17/10 εξέλεξαν με μεγάλα ποσοστά τις παρατάξεις και τους προέδρους που έδωσαν τη μάχη της πανδημίας, αλλά και πιο πρόσφατα, στον θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Σαρωτική νίκη επέτυχε η παράταξη ΕΝΟΣΥ ΝΙΚΙ στη Θεσσαλονίκη για 4η φορά. Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων δεκαετιών (27% αύξηση από τις προηγούμενες εκλογές) στην κάλπη, που αυτή τη φορά ήταν μόνο ηλεκτρονική, επιβράβευσαν το παρόν ΔΣ υπό τον πρόεδρο κ. Νίκο Νίτσα με ποσοστό 69,5% ενώ στην κάλπη των εκλεκτόρων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το ποσοστό έφτασε το 71,7%. Ανάμεσα στους εκλέκτορες της Θεσσαλονίκης εξελέγη και ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο iatropedia.gr ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σχολίασε πως δεν υπήρξαν προβλήματα σε καμία διαδικασία και η συμμετοχή των γιατρών ήταν πολύ μεγαλύτερη από άλλες φορές. Αυτό -όπως είπε- είναι πολύ ικανοποιητικό: «Οι εκλέκτορες θα κληθούν για να εκλέξουν και τη νέα διοίκηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Οι νέες διοικήσεις των Ιατρικών Συλλόγων, που πάρα πολλές ήταν ανανέωση παλαιοτέρων θητειών θα συνεχίσουν το έργο τους. Οδηγός όλων μας είναι η γνώμη των συναδέλφων, όπως εκφράστηκε και πάντα όλα αυτά προς όφελος των ασθενών και των καλώς νοουμένων συμφερόντων των γιατρών» , τόνισε.

Δείτε την ανάρτηση στο facebook του προέδρου του ΠΙΣ, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου:

Γιώργος Πατούλης: «Ευχαριστώ από καρδιάς, όλους τους συναδέλφους. Προχωράμε ενωμένοι και δυνατοί.»

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή και οι αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Πρώτη παράταξη, αναδείχθηκε η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ που πέτυχε αυτοδυναμία με ποσοστό 50,64% ανάμεσα σε 11 παρατάξεις για τον ΙΣΑ και τον ΠΙΣ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, αναφέρει:

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους που έδωσαν δυναμικό παρών στις εκλογές και συγχαίρω τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. Ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύεται τον ΙΣΑ, στην εκπροσώπησή του, για να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματά του. Η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ σε μία δύσκολη συγκυρία, πέτυχε μία μεγάλη νίκη, και μάλιστα αυξάνοντας τη συμμετοχή των ιατρών. Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί .Η φωνή των ιατρών της Αθήνας παραμένει ισχυρή.»

Άννα Μαστοράκου: 7 από τις 13 έδρες στην ΙΑΣΥ

Πρώτη δύναμη στις αρχαιρεσίες του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, αναδείχθηκε η παράταξη της Αννας Μαστοράκου. Οι εκλογές διεξήχθησαν την Κυριακής 16/10/2022, με τη συμμετοχή να ξεπερνά το 60%.

«Η εξαιρετική ομάδα συναδέλφων της παράταξης ΙΑΣΥ έκανε το θαύμα της ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους ! Συνεχίζουμε δυναμικά!», έγραψε σε ανάρτηση στο ΦΒ η κα. Μαστοράκου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η παράταξη της ΙΑΣΥ απέσπασε 7 από τις 13 έδρες.

 Δείτε την ανάρτησή της Άννας Μαστοράκου στα social media: