Έκκληση Σαμαρά για διακοπή κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών!

  • Iatropedia
Τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά συνάντησαν οι εκπρόσωποι του κλάδου μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά φαρμάκου. Τι συζήτησαν;

Για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο, τις ελλείψεις φαρμάκων, τις δυσκολίες του επαγγέλματος μετά τη μνημονιακή πολιτική για το φάρμακο αλλά και για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση συζήτησαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών που συναντήθηκαν με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας και στην οποία μετείχαν από πλευράς των φαρμακοποιών οι κ.κ. Αμπατζόγλου, Λουράντος , Κούβαρης, θεοδοσιάδης, Βαλτάς και Καλογερόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον κλαδο να διακόψει τις κινητοποιήσεις για να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο κ.Σαμαράς δήλωσε: «Η Περίθαλψη και η Υγεία των Ελλήνων είναι υψίστη προτεραιότητα.

Σήμερα, το σύστημα είναι υπό κατάρρευση, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και πολλαπλών προβλημάτων, που δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και της ακυβερνησίας που προέκυψε με συγκεκριμένες ευθύνες πολιτικών δυνάμεων.

Εμείς θα στηρίξουμε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα ταμεία και τα νοσοκομεία, με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των δαπανών. Αρνούμαστε τη δημαγωγία τύπου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Το κράτος σε συνάρτηση και με τα χρηματικά διαθέσιμα της δανειακής σύμβασης, οφείλει να εξοφλήσει τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς και όλους τους παρόχους υγείας.

Επίσης, τονίζω, ότι είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο.

Αυτά τα μέτρα είναι προτεραιότητά μας, γιατί με τη Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε. Ούτε με την αγωνία και τον πόνο όσων την έχουν ανάγκη.

Ζήτησα από τους φαρμακοποιούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν