Έκκληση ΠΟΥ για χρηματοδότηση 1,5 δισ. δολαρίων

  • Iatropedia newsroom
Έκκληση ΠΟΥ για χρηματοδότηση 1,5 δισ. δολαρίων
Για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες υγείας περισσότερων από 87 εκατομμυρίων ανθρώπων που επηρεάζονται από δεκάδες ανθρωπιστικές κρίσεις

Έκκληση για χρηματοδότηση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων απηύθυνε σήμερα, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες υγείας περισσότερων από 87 εκατομμυρίων ανθρώπων που επηρεάζονται από δεκάδες ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο.

«Για όσους αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τα προβλήματα στην παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας συχνά είναι θέμα ζωής και θανάτου», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Σκοπός μας φέτος είναι να παράσχουμε ανθρωπιστική βοήθεια που σώζει ζωές σε περίπου 87 εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ..

«Για να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε υποστήριξη συνολικού ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρειαζόμαστε αυτή η χρηματοδότηση να φτάσει όσο το δυνατόν νωρίτερα και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία… Δεν αρκεί μια προσέγγιση εκ των υστέρων», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπολογίζεται ότι 166 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα χρειαστούν υγειονομική βοήθεια φέτος, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, της Ουκρανίας, της Αϊτής και του Σουδάν.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε σταθερή κατάσταση ο 18χρονος που προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα

Πώς ο περιορισμός των θερμίδων επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου και αυξάνει τη διάρκεια ζωής

Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τον πατριό του