Αποσωληνώθηκε ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τον πατριό του

  • Iatropedia newsroom
Στη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού παραμένει ο 4χρονος
Το 4χρονο αγόρι χειρουργήθηκε για παροχέτευση υποσκληρίδιου αιματώματος θωρακοσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης

Στη Μονάδα Εντακτικής Θεραπείας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε από τον πατριό του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, το 4χρονο αγόρι, που νοσηλεύεται στο Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» από 10.01.2024 με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και πολλαπλά κατάγματα (μετά από κακοποίηση), χειρουργήθηκε για παροχέτευση υποσκληρίδιου αιματώματος θωρακοσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης, στις 12.01.2024.

Ο 4χρονος αποσωληνώθηκε στις 14.01.2024 και έκτοτε ανταποκρίνεται σε λεκτικά ερεθίσματα, εκτελεί εντολές, έχει καλή κινητικότητα δεξιού άνω και κάτω άκρου ενώ υπολείπεται η κινητικότητα του αριστερού άνω και κάτω άκρου.

Παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε σταθερή κατάσταση.

Σε ό,τι αφορά τα τρία ανήλικα αδέλφια του, τα οποία εισήχθησαν στις 11.01.2024 κατόπιν προφορικής εντολής της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθήνας, τρία αγόρια ηλικίας 11, 10 και 8 ετών, έχει ολοκληρωθεί η παιδοψυχιατρική εκτίμησή τους και ο έλεγχος μεταδοτικών νοσήματων, έχουν εξετασθεί από ιατροδικαστή και παραμένουν νοσηλευόμενα στο Ορθοπεδικό Τμήμα συνοδευόμενα από την μητέρα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άδωνις Γεωργιάδης: Βάζει τέλος στα ζελεδάκια κάνναβης από τα περίπτερα: «Είναι επικίνδυνα και εμπεριέχουν ναρκωτική ουσία»

Πώς μπορεί το κρύο να επηρεάσει τα μάτια και την όρασή σας

Blue Monday: Γιατί αποκαλείται η πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου – Τι έχουν δείξει οι έρευνες