ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ: Και έσονται οι δύο εις κτήριο ένα!

  • Iatropedia
Ήρθε η ώρα να συνενωθούν οι δύο υπηρεσίες που αλληλοσυμπληρώνονται... Οι κ.κ. Κουρουμπλής και Ξανθός συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Παναγιώτη Ευσταθίου και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου και έδωσαν οδηγία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να ολοκληρωθεί η μεταφορά των γραφείων των υπηρεσιών του ΕΚΕΠΥ, στο ΕΚΑΒ! Αλλά ενώ σκοπός της ηγεσίας του υπουργείου ήταν να γίνει και διοικητική συγχώνευση των δύο φορέων, οι αντιδράσεις από το ΕΚΕΠΥ μάλλον θα οδηγήσουν προσωρινά σε απλή συστέγαση... Διοικητής και υποδιοικήτρια του ΕΚΕΠΥ μάλιστα έλαβαν εντολή από τον κ. Κουρουμπλή να επισκεφτούν το συντομότερο τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ για να του μεταφέρουν τις απόψεις τους σχετικά με τους διαθέσιμους χώρους.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το σκεπτικό είναι ότι οι δύο υπηρεσίες είναι άμεσα συνδεδεμένες ως προς το αντικείμενό τους και επιπλέον το κτίριο που στεγάζεται το ΕΚΕΠΥ πρέπει να απελευθερωθεί, καθώς σκοπός της νέας ηγεσίας του ΥΥΚΑ είναι να καταγγείλει τη σύμβαση μίσθωσης που υπεγράφη για 99 χρόνια…

Η καταγγελία της σύμβασης έχει ουσιαστικά προετοιμαστεί εδώ και χρόνια καθώς δεν μεταφέρθηκαν ποτέ σε αυτό οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγερίας αλλά μόνο οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Το κτήριο στην Κηφισίας ανήκει στο ΤΑΠ- ΟΤΕ.

Ως προς την μεταφορά των υπηρεσιών στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ πάντως, το πιθανότερο σενάριο λέει ότι δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή αλλά ότι οι δύο φορείς στη συνέχεια θα συνενωθούν υπό το ΕΚΑΒ. Αυτό όμως, δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν, θα πάει πιθανώς πιο…πίσω ή ακόμα και θα αναβληθεί επ αόριστον παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή

Π.Κουρουμπλής:'' Στήριξη του ελληνικού φαρμάκου και προσλήψεις στο ΕΣΥ''