Εισαγγελέας στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης- Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες στο ΕΣΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μετά τα γεγονότα στο ΑΧΕΠΑ, στο οποίο παραπάνω από 30 ασθενείς χρειάστηκε να πληρώσουν για να χειρουργηθούν το τελευταίο 6μηνο, σοκάρει και η περίπτωση του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης αποδεικνύοντας ότι η ανέχεια φέρνει διαφθορά και όχι κάθαρση!

Εισαγγελική εντολή για διενέργεια έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες για ακριβές υπηρεσίες στο τμήμα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, συγκλονίζει από χθες τον χώρο της Υγείας.

Την προκταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Φωτεινή Κρεωνίδου, ζητώντας να υπάρξουν ενδείξεις και αποδείξεις που να στοιχειοθετούν τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος. Για τον λόγο αυτό, θα καταθέσουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, τα οποία θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις σχετικά με τις οδηγίες που έδωσαν για τη στελέχωση και τη λειτουργία του τμήματος αιμοδοσίας.

Όπως όλα δείχνουν, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο κατήγγειλαν ότι υποχρεώνονται να εργάζονται σε συνεχείς βάρδιες που υπερβαίνουν το προβλεπόμενο ωράριο, ενώ γίνονται αιμοληψίες ακόμη και από άλλους συναδέλφους τους χωρίς ανάλογη δικαιοδοσία. Πρόσθεσαν επίσης ότι αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου και μεγαλύτερο οικονομικό κόστος για το τμήμα αιμοληψίας.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, γιατροί του νοσοκομείου έχουν καταγγείλει πως υπήρξαν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα εφημέρευσης του συγκεκριμένου τμήματος με τις καταγγελίες να αφορούν μεταξύ άλλων, τα ωράρια λειτουργίας των γιατρών που συχνά οδηγούνται σε σωματική και ψυχική κατάρρευση.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι η τροποποίηση του προγράμματος δημιουργεί σοβαρότατες συνέπειες σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου!