ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ σε Ξανθό: «Η βαθμολόγηση στην ειδικότητα πρέπει να αποσυρθεί»

  • Γιάννα Σουλάκη
να αποσυρθεί
"Η απαράδεκτη παγκόσμια πρωτοτυπία «βαθμός στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας» στρέφεται ενάντια στο μέλλον των νέων ειδικευμένων γιατρών και να αποσυρθεί", ήταν η εισήγηση των νοσοκομειακών γιατρών προς τον Υπουργό Υγείας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ) και του υπουργού Υγείας, για το φλέγον θέμα του βαθμού στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας. Οι γιατροί σύσσωμοι απαίτησαν από τον Υπουργό Υγείας να αποσυρθεί η «απαράδεκτη παγκόσμια πρωτοτυπία «βαθμός στον τίτλο ιατρικής ειδικότητας» η οποία στρέφεται ενάντια στο μέλλον των νέων ειδικευμένων συναδέλφων μας».

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζήτησαν από τον Υπουργό ξεκάθαρη δημόσια ανακοίνωση για τις προθέσεις του και  Ανδρέας Ξανθός ανταποκρίθηκε, δηλώνοντας ότι θα επανεξετάσει την καθιέρωση βαθμού.

Διαβάστε επίσης:Υποχωρεί το Υπ.Υγείας για τον βαθμό στις Πανελλαδικές εξετάσεις ιατρικής ειδικότητας

Η ΕΙΝΑΠ ζητά την αναγκαία και επί της ουσίας βελτίωση της ιατρικής εκπαίδευσης, ώστε να αναστραφεί το καταστροφικό ρεύμα φυγής νέων πτυχιούχων στο εξωτερικό για να κάνουν εκεί ειδικότητα: «Ήδη πάνω από το 40% των οργανικών θέσεων ειδικευομένων στα Ελληνικά νοσοκομεία είναι κενές και αυτό το “brain drain” προβλέπεται να επιδεινωθεί, αν η κυβέρνηση επιμείνει στην εφαρμογή της ρύθμισης αυτής. Η ΕΙΝΑΠ ήδη έχει ξεκινήσει να καλεί σε Γενικές Συνελεύσεις με σκοπό την ενημέρωση όλων των συναδέλφων στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά».