ΕΙΝΑΠ: Αναπλήρωση των εισοδημάτων και όχι κοροϊδία των νοσοκομειακών γιατρών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Από το 2010 μέχρι σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί λόγω των μνημονίων και της πολιτικής της Ε.Ε. έχουν απολέσει το 48% – 52% των συνολικών τους εισοδημάτων. Αυτό επισημαίνουν τα μέλη ΔΣ της ΕΙΝΑΠ διεκδικώντας αναπλήρωση των εισοδημάτων αυτών και όχι ημίμετρα όπως η αύξηση των 100 ευρώ στο νέο ειδικό μισθολόγιο...

Δείτε τι αναφέρουν από την ΕΙΝΑΠ:

Με το 4ο μνημόνιο έχασαν και πάρα πολλά συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ταυτόχρονα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η φορολογία εισοδήματος με συνέπεια οι πραγματικές απώλειες να ξεπερνούν το 55% των εισοδημάτων του 2010.

Χρόνια τώρα διεκδικούμε αναπλήρωση όλων των απωλειών με αγώνες πολιτικούς, συνδικαλιστικούς αλλά και με δικαστικά μέσα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει χρήματα στις τράπεζες και στους μεγάλους επιχειρηματίες, έχει αφήσει τα νοσοκομεία με σοβαρές ελλείψεις και τους μαχόμενους γιατρούς τους έχει καταδικάσει σε πολύ χαμηλά μισθολογικά επίπεδα.

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι δίνει αύξηση στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ποια όμως είναι η πραγματικότητα; Δίνει ακαθάριστες αποδοχές από 100€ μέχρι 150€ ανά μήνα περίπου σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια –δηλαδή κάτω από 100€ καθαρά- και την ίδια ώρα έχει αυξήσει κατακόρυφα τη φορολογία εισοδήματος.

Στα εκκαθαριστικά των νοσοκομειακών γιατρών ο φόρος εισοδήματος έχει γίνει από τριπλάσιος έως τετραπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση;

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν άλλο δρόμο παρά το δρόμο του αγώνα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους για ουσιαστικές αυξήσεις, αναπλήρωση των απωλειών και ανατροπή της πολιτικής που δημιουργεί τη φτώχεια.