Το είχαμε προβλέψει- Δεν θα αλλάξουν οι υπουργοί αλλά κάποιοι από το επιτελείο…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Παρελθόν είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας καθώς επέλεξε να δώσει τέλος στην αντιπαράθεσή του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας φεύγοντας μόνος του.

Την παραίτησή του στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, έδωσε την Τρίτη ο γενικός γραμματέας Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος. Πρόκειται για άλλη μια παράλληλη απώλεια του εκρηκτικού «στυλ» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη που διαφώνησε με τον παραιτηθέντα για το θέμα των χρηματοδοτήσεων σε ΜΚΟ της Ψυχικής Υγείας.

Και παρότι ο ίδιος ο κ. Γιαννουλάτος διαμηνύει ότι αποχωρεί για προσωπικούς λόγους από το υπουργείο Υγείας, είναι γνωστό ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τον αναπληρωτή. Να θυμίσουμε ότι η επιλογή του έγινε από τον κ. Ξανθός τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο κ. Γιαννουλάτος έχει διατελέσει γενικός διευθυντής του υπουργείου και διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής το 2002, και χαίρει εκτίμησης στην Αριστοτέλους.

Οι γνώσεις του στα θέματα ψυχικής υγείας ωστόσο δεν του βγήκαν σε καλό, καθώς τον έφεραν απέναντι από τον Παύλο Πολάκη για την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.