Εγκαίνια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Γ.Ν. Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου’»

  • Iatropedia
Το Σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" εγκαινίασε σήμερα την 6η στην Ελλάδα Αίθουσα Επειγόντων Περιστατικών, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».Το έργο υλοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Ιωάννη Σ. Λάτση’" και των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια και Norton Rose Fulbright Greece.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ προ-νοσοκομειακής και ενδο-νοσοκομειακής περίθαλψης και ο βασικός σκοπός του είναι η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών καθώς και η σταθεροποίηση του τραυματισμένου παιδιού που διακομίζεται στο νοσοκομείο. Η μονάδα αυτή έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και μηχανήματα προκειμένου να σώσει τη ζωή ενός παιδιού.

Η δημιουργία του ΤΕΠ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» ήταν μια επιτακτική και επείγουσα ανάγκη με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό περιστατικών τραύματος και επείγουσας ιατρικής, με συνολικό αριθμό προσελεύσεων 56.000 ασθενών και τραυματιών το έτος 2014 με αναλογία παιδικού τραύματος 10% περίπου το οποίο βαίνει με διαρκώς αυξανόμενους ρυθμούς είτε αυτό οφείλεται σε τροχαίο ατύχημα είτε σε άλλα αίτια (εγκαύματα, πτώσεις, βίαιη συμπεριφορά κλπ). Κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται δραματικά λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών στο νησί. Το Νοσοκομείο της Ρόδου δεν εξυπηρετεί περιστατικά μόνο από τη Ρόδο αλλά και από τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής η πρόεδρος του Σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», κα Natasha Clive-Βρέκοσι δήλωσε ότι «ο σκοπός του Σωματείου είναι να σταματήσουν τα ατυχήματα να είναι η πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών στην χώρα μας. Το όραμα μας είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν