Εγκαίνια εν μέσω…ΜΑΤ και ελλείψεων! Τι έγινε στον Ευαγγελισμό

  • Iatropedia
Μέσα σε ένα έντονο κλίμα διαμαρτυριών από εργαζόμενους και με την ισχυρή απρουσία των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στα νέα χειρουργεία του Ευαγγελισμού, στα οποία δεν παρέστη τελικώς ο πρωθυπουργός για λόγους...ανωτέρας βίας, αλλά ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού αλλά με την παρουσία των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκαν τελικά τα περιβόητα εγκαίνια στα νέα χειρουργεία του Ευαγγελισμού που χορηγήθηκαν από την Εθνική Τράπεζα και ολοκληρώθηκαν μετά από χρόνια.

Οι εργαζόμενοι που μέρες τώρα οργάνωναν τη διαμαρτυρίας του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Μάκη Βορίδη ο οποίος …σφυρίζοντας αδιάφορα έφθασε με χαμόγελο στα χείλη στο νοσοκομείο.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζοντας συνθήματα υποδέχτηκαν τον υπουργό, δεδομένου ότι έγιναν τα εγκαίνια αλλά χωρίς προσωπικό. Άλλωστε ήδη στα υπάρχοντα παλαιά χειρουργεία καταγράφονται τραγικές ελλείχεις προσωπικού και με τη βία βγαίνουν οι βάρδιες.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων Ηλία Σιώρα από τα χειρουργεία λείπουν δεκάδες εργαζόμενοι ενώ πολλά χειρουργικά τραπέζια δε λειτουργούν ακριβώς εξαιτίας των ελλείψεων.

Πάντως σύμφωνα με τη διοίκηση στα νέα χειρουργεία θα μεταφερθεί όλο το προσωπικό που σήμερα εργάζεται στις υπάρχουσες χειρουργικές αίθουσες. Βέβαια οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν μετακινήσεις αλλά όχι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ο Μάκης Βορίδης από την άλλη δεν …είδε τις ελλείψεις προσωπικού αφού σημείωσε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων: «Επειδή ακούω για τις ελλείψεις, έχουμε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα προσλήψεων το οποίο ήδη υλοποιούμε. 400 γιατροί ήδη προσελήφθησαν, άλλοι 400 στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 1.000 νοσηλευτές, κινείται η διαδικασία στο ΑΣΕΠ. 200 διασώστες στο ΕΚΑΒ. 900 επικουρικοί γιατροί προκηρύσσονται εντὀς των ημερών προκειμένου να συμπληρώσουν το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας. 1.000 οικογενειακοί γιατροί προκειμένου να αναπτύξουμε πλήρως αυτό το σύστημα.

Άρα, λοιπόν, όσοι κάνουν κριτική ενδεχομένως αναφέρονται σε μία άλλη εποχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέοι γιατροί κατά Χρυσής Αυγής! Άρχισαν τα όργανα για τις εκλογές στους Συλλόγους

Φαρμακοβιομήχανοι: «Αποσύρονται φάρμακα από την Ελλάδα λόγω της κυβέρνησης»! Ποια θα εξαφανισθούν

Δείτε πόσο κοστίζουν στον ΕΟΠΥΥ τεστ-ΠΑΠ, μαστογραφία και PSA που κούρεψε ο Βορίδης

Μόνο με Βορίδη τα εγκαίνια στον Ευαγγελισμό! Γιατί δεν πάει ο Σαμαράς. Όλο το παρασκήνιο