Εγκαίνια νέας πτέρυγας στο «Ελπίς»: Αύξηση της δυναμικότητας του νοσοκομείου κατά 15%

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου «Ελπίς» δυναμικότητας 24 κλινών εγκαινιάστηκε χθες για να στεγάσει την Οφθαλμολογική και την Ωτορινολαρυγγολογική κλινική με συνολικά 24 κλίνες: 10 στην Οφθαλμολογική και 14 στην ΩΡΛ κλινική.

Μαζί με τη λειτουργία 3 κλινών της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας της Καρδιολογικής Κλινικής καθώς και μίας επιπλέον κλίνης ΜΕΘ (μετά από την ενίσχυση με προσωπικό από το ΚΕΕΛΠΝΟ) το νοσοκομείο έχει αναπτυχθεί πλήρως, βάσει του προγραμματισμού μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού στις εγκαταστάσεις του τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με τη λειτουργία της νέας πτέρυγας η δυναμικότητα του νοσοκομείου αυξάνεται κατά 15%. Το έργο ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων και βάσει των υψηλών κατασκευαστικών και υγειονομικών προδιαγραφών που απαιτεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα. Στο πλαίσιο της ανακαίνισης δημιουργήθηκαν ειδικοί χώροι υποδοχής των ασθενών, γραφεία ιατρών και ειδικά ιατρεία, ενώ οι κλινικές εξοπλίστηκαν πλήρως. Να σημειωθεί ότι ο χώρος της νέας πτέρυγας  παρέμενε ανενεργός από το 2013.

Έτσι, το «Ελπίς», ένα από τα ιστορικότερα νοσοκομεία της χώρας μας με σπουδαία επιστημονική και νοσηλευτική ιστορία το οποίο συμπληρώνει φέτος 170 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, διαθέτει σήμερα 204 πλήρως αναπτυγμένες κλίνες και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί σε ετήσια βάση περισσότερους από 15.000 ασθενείς συνολικά.

Το χώρο εγκαινίασε ο Μακαριότατος Αρχιεπίκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος Β, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτης Βαρδαρός, παρουσία του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Άγγελου Παπαδόπουλου, της Υποδιοικήτριας της Υγειονομικής Περιφέρειας κας Ιωάννας Διαμαντοπούλου, εκπροσώπων της Περιφερειάρχη Αττικής κας Δούρου, του Προέδρου του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτη Μπέη,  του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Χρήστου Βαράκη, Διοικητών Νοσοκομείων και άλλων φορέων.

Ο διοικητής του «Ελπίς» κος Χρήστος Βαράκης δήλωσε: «Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους εμάς στην οικογένεια του “Ελπίς”. Ενεργοποιήσαμε ξανά έναν ζωτικό χώρο του ιστορικού αυτού ιδρύματος για τη στέγαση των δύο κλινικών που στοχεύουμε να λειτουργούν ως κλινικές – πρότυπο. Εγκαινιάζουμε ένα έργο το οποίο όχι μόνο αυξάνει τη δυναμικότητα του νοσοκομείου αλλά ταυτόχρονα βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών»

Σε εκδήλωση που ακολούθησε παρουσιάστηκε ένα σύντομο ιστορικό του νοσοκομείου από τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Καραναστάση και απεύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτης Βαρδαρός,  ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, και ο Διοικητής του νοσοκομείου κ. Χρήστος Βαράκης και ο Διευθυντής του χειρουργικού Τομέα και Διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής κ. Δημήτρης Νταβίλης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν