Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος γιατρός και άνθρωπος Κυριάκος Καλογεράκος – Θρήνος στο νοσοκομείο «Μεταξά»

  • Γιάννα Σουλάκη
Καλογεράκος
Ο σπουδαίος επιστήμονας και πάνω απ' όλα άνθρωπος, Κυριάκος Καλογεράκος, άφησε την τελευταία του πνοή χτυπημένος από σπάνια νόσο. Θρήνος στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά" και σε όλο τον Πειραιά για την μεγάλη απώλεια.

Ο ιδρυτής και Διευθυντής της Μονάδας Μαστού του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» Κυριάκος Καλογεράκος υπέκυψε μετά από γενναία, αλλά άνιση μάχη που έδωσε τους τελευταίους μήνες ενάντια σε μια πολύ σπάνια ασθένεια.

Πέθανε ήσυχα έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Οι κάτοικοι του Πειραιά θρηνούν για την μεγάλη απώλεια, καθώς ο εκλιπών πέρα από τη σημαντική επιστημονική και ανθρωπιστική του δράση ως χειρουργός ογκολόγος στο νοσοκομείο “Μεταξά”, είχε και έντονη πολιτική δράση σε θέσεις κοινωνικής και πολιτικής ευθύνης. Διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) στην Α’ Πειραιά και Νήσων της ΝΔ αλλά και ως Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, ενώ ο ταφή θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του γιατρού, το Αστέρι Λακωνίας.

Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα υπέρ ανακαινίσεως της ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΑΣΤΟΥ του Ε.Α.Ν.Π. ΜΕΤΑΞΑ την οποία δημιούργησε και διηύθυνε ο αείμνηστος Κυριάκος Καλογεράκος.

Τράπεζα EUROBANK Αρ. λογαριασμού ΙΒΑΝ GR 7402600500000370201178144

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν