Ευθείες βολές Λουράντου κατά φαρμακοβιομηχανίας για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ

  • Iatropedia
"Σύμφωνα με νόμο Βορίδη της 15/7/2014 προβλέπεται η απελευθέρωση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ από 1/1/2016. Εκεί παίζεται όλο το παιχνίδι". Αυτό δήλωσε προ ολίγου μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος. Όπως εξηγεί ο κ. Λουράντος οι μόνοι που θέλουν τα ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερμάρκετ είναι οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, που είναι έτοιμοι να αυξήσουν τις τιμές χονδρικής.

Της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα ΜΥΣΥΦΑ δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ και τα προμηθεύεται ο κόσμος πληρώνοντας το 100% της τιμής τους. Με τον τρόπο αυτό και αν αυξηθεί η τιμή τους θα κερδίζει περισσότερο η φαρμακοβιομηχανία χωρίς να επιβαρύνεται η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη. Τονίστηκε επίσης ότι όπου απελευθερώθηκε ο τόπος διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ, αυξήθηκε και η τιμή τους, ενώ αυτήν τη στιγμή η χώρα μας έχει τις χαμηλότερες τιμές της Ευρώπης στα φάρμακα αυτά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται τώρα η συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιεί το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) τόσο για τον ρόλο του φαρμακοποιού στην Ελλάδα, όσο και λόγω της σημερινής πανελλαδικής απεργίας και για το φλέγων θέμα των ΜΥΣΥΦΑ.