ΕΦΕΤ: Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον έλεγχο τροφίμων

  • Iatropedia newsroom
ΕΦΕΤ
Το πρωτόκολλο υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ Αντώνη Ζαμπέλα.

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων επίσημου ελέγχου τροφίμων μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΔΚΜ) του ΕΦΕΤ και των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό την διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Το πρωτόκολλο έχει βασικούς στόχους:

-την υλοποίηση του προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2024 -2025.

– τη διαχείριση πιθανών διατροφικών περιστατικών και κρίσεων ή άλλων έκτακτων περιστατικών.

– τη διερεύνηση καταγγελιών και αναφορών πολιτών.

– την υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα από ξένες αποστολές.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την προστασία των καταναλωτών Τα επόμενα χρόνια οι εθνικοί στρατηγικοί στόχοι στον τομέα των τροφίμων διαμορφώνονται από την κοινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροδιατροφικό τομέα και καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θέτει η νέα εποχή των υγειονομικών και επισιτιστικών κρίσεων σε συνδυασμό με το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης. Η συμφωνία θέτει το πλαίσιο ενιαίου συντονισμού και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των ελεγκτικών μηχανισμών για αποτελεσματικότερη άσκηση των επισήμων ελέγχων».

Φωτογραφία αρχείου