ΕΦΕΤ: Βρέθηκαν έντομα σε ρυζάλευρο – Άμεση η ανάκληση – Δείτε ποιο είναι

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΦΕΤ
Την άμεση ανάκληση ενός ρυζάλευρου από την αγορά, γνωστοποίησε σήμερα με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), συνιστώντας στους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Τους σχετικούς ελέγχους πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, έπειτα από αναφορά καταναλωτή. Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, «μετά από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία εντόμων και προνυμφών σε όλη την επιφάνεια του τροφίμου».

Πρόκειται για το προϊόν Evergreen organics Βιολογικό ρυζάλευρο χωρίς γλουτένη, σε συσκευασία των 500g (γραμμαρίων), με στοιχεία:

  • L245045220720
  • Ημερομηνία ανάλωσης 23-05-23

Το προϊόν συσκευάζεται στην Ελλάδα για την Αγροτική Βιολογική Εμπορική Α.Ε., επισημαίνει ο ΕΦΕΤ στην ανακοίνωσή του.

Ο φορέας τονίζει πως η επιχείρηση έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την ανάκληση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά. Την όλη διαδικασία εποπτεύει ο ΕΦΕΤ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικοί έλεγχοι.

«Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τo ανωτέρω προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι) να μην το καταναλώσουν», καταλήγει η ανακοίνωση του φορέα.

ΕΦΕΤ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ., κατά τη διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διερεύνησης αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε έλεγχο του τροφίμου «Evergreen organics Βιολογικό ρυζάλευρο χωρίς γλουτένη» των 500g με στοιχεία: «L245045220720 και ημερομηνία ανάλωσης 23-05-23, το προϊόν συσκευάζεται στην Ελλάδα για την Αγροτική Βιολογική Εμπορική Α.Ε.».

»Μετά από μακροσκοπικό έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία εντόμων και προνυμφών σε όλη την επιφάνεια του τροφίμου. Η επιχείρηση έχει ήδη προβεί σε ενέργειες για την ανάκληση του εν λόγω προϊόντος από την αγορά.

»Ο ΕΦΕΤ εποπτεύει τη διαδικασία ανάκλησης ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τo ανωτέρω προϊόν (φωτογραφίες κάτωθι) να μην το καταναλώσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν