ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται χυλοπίτες που περιέχουν αλλεργιογόνο συστατικό χωρίς να το αναγράφουν

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΦΕΤ
Τι έδειξε επιθεώρηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ στο εργοστάσιο παραγωγής.

Ακόμα ένα τρόφιμο ανακάλεσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), διότι περιέχει αλλεργιογόνο συστατικό το οποίο όμως δεν αναγράφεται στην συσκευασία του.

Όπως ανακοίνωσε ο Φορέας, πρόκειται για τις χυλοπίτες με την επωνυμία «ΗΛΙΣ Χυλοπίτα Φαρδιά» των 450 γραμμαρίων (gr). Τις χυλοπίτες παράγει και διακινεί η επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ» στο Θολό Ταξιαρχών, στη Ζαχάρω Ηλείας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια επιθεώρησης – διερεύνησης, διαπίστωσε ότι μία συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος έφερε ίχνη γάλακτος, λόγω επιμόλυνσης. Ωστόσο το ενδεχόμενο αυτό δεν αναγράφεται στα συστατικά του με τον κατάλληλο τρόπο.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον αριθμό παρτίδας Lot 3902 του προϊόντος, με ημερομηνία λήξης 31-12-2025.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Η επιχείρηση «ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ Ι. ΘΕΟΔΩΡΟΣ» έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού με ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης στο κατάστημά της και στην ιστοσελίδα της, με ταυτόχρονη ενημέρωση των πελατών.

Ο Φορέας καλεί τους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα και στα προϊόντα με βάση το γάλα, να μην καταναλώσουν τις συγκεκριμένες χυλοπίτες εάν τις έχουν ήδη προμηθευτεί.