Δυναμική κινητοποίηση των οδοντιάτρων στην πανελλαδική απεργία στις 12/11

  • Iatropedia
Όλοι οι υεγιονομική βάλλονται από το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση και ως εκ τούτου οι οδοντίατροι δεν θα μπορούσαν να απέχουν από τις κινητοποιήσεις της προσεχούς Πέμπτης που αναμένεται να παραλύσουν τόσο τον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Παντελής είναι η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης για οδοντιατρικές εργασίες με αποτέλεσμα οι νέοι ειδικά οδοντίατροι να ασφυκτιούν οικονομικά, ενώ παράλληλα και οι πολίτες βλέπουν την στοματική τους υγεία να επιδεινώνεται συνεχώς…

Η κινητοποίηση των οδοντιάτρων της χώρας αναμένεται ως εκ τούτου δυναμική την πέμπτη 12 Νοεμβρίου οπότε ΑΔΕΔΥ και ΓΕΣΕΕ ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στα όσα προωθούνται για το ασφαλιστικό και την υγεία.

Διαβάστε εδώ την σχετική ενημέρωση:

Οι Οδοντίατροι αντιδρούν στο Ν. 4331/2015 για το ασφαλιστικό συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου

H παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια τραγική οπισθοδρόμηση και η απουσία της πολιτείας και του κράτους πρόνοιας στη στοματική υγεία έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο.

Οι περισσότεροι δείκτες στοματικής υγείας κατατάσσουν την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης. Το ποσοστό των 16χρονων ή μεγαλύτερων που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες στοματικής υγιεινής ήταν το 2013 στο 10,6%- σε σύγκριση με το 7,6% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Την ίδια ώρα οι αναφορές  στην τραγική κατάσταση της στοματικής υγείας των Ελλήνων και η διαρροή επιστημονικού δυναμικού συνεχίζεται, η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή  στην κοινωνική ασφάλιση με το πρόσχημα των Μνημονίων.

Η παντελής έλλειψη στοιχειώδους οδοντιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αλλά και την υπέρμετρη  φορολόγηση των επιστημόνων οδοντιάτρων, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής και επαγγελματικής ασφυξίας.

Η Ελληνική οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τους 52 Οδοντιατρικούς Συλλόγους και τους 13.500 Οδοντιάτρους  που είναι μέλη τους να συμμετέχουν στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ              καθηγητής ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΖΟΥΤΖΑΣ