Δρομοκαΐτειο: Οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας για να βγουν… από τον μεσαίωνα

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Δρομοκαΐτειο
Το σωματείο εργαζομένων στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειο γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση ότι προγραμμάτισε 8ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για να βελτιωθούν ορισμένα πολύ βασικά πράγματα στην λειτουργία του, τα οποία με τις παρούσες συνθήκες, αποτελούν μια... μεσαιωνική πραγματικότητα για τους εργαζομένους.

Η σχετική ανακοίνωση:

8ωρη Στάση Εργασίας 7πμ-3μμ

Συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου 8 πμ

Δεν ανεχόμαστε μεσαιωνικές συνθήκες Νοσηλείας και Εργασίας

Το Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειο εφημερεύει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (όχι σε σταθερές ημέρες) και εισάγει κατά μέσο όρο 30 ασθενείς σε κάθε εφημερία.

Εξ’ αυτών οι 25 ασθενείς είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό. Περίπου πέντε περιστατικά σε κάθε εφημερία που εισάγονται είναι πρόσφυγες και μετανάστες από Κέντρα Φιλοξενίας.

Στο Νοσοκομείο εισάγονται με εισαγγελική παραγγελία κατόπιν εντολών του Γενικού Γραμματέα του Υπουργού Υγείας τις οποίες εκτελεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου δια τον Αν. Διοικητή, περιστατικά που το ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ δεν έχει την υποδομή Νοσηλείας.

Νοσηλεύονται αυτιστικά άτομα που είναι μονίμως καθηλωμένα σε χέρια και πόδια με ιμάντες στα κρεβάτια τους.

Αν είναι δυνατόν!!! Νοσηλεύεται αυτιστικό παιδί έξι μήνες με εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργού Υγείας, που είναι μονίμως δεμένο στο κρεβάτι του!!! Εντελώς απάνθρωπο!!!

Παρά την έκκληση τα έγγραφα των υπηρεσιών του Νοσοκομείου (κοινωνική, Ιατρική, Νοσηλευτική) προς τον Υπουργό Υγείας, αγρόν ηγόρασα. Αντί να βρουν άλλες μονάδες να φιλοξενήσουν τα αυτιστικά άτομα που βρίσκονται στο Δρομοκαϊτειο, στέλνουν για εισαγωγή συνεχώς νέους.

Το Νοσοκομείο διαθέτει 180 κλίνες για οξέα περιστατικά. Οι 80 κλίνες έχουν καταληφθεί από νεοχρόνιους ασθενείς.

Τα κρεβάτια δεν φθάνουν για να καλύψουν 30 νέες εισαγωγές σε κάθε εφημερία. Βρήκε όμως την πατέντα η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Ξυπνάει μέσα στα μεσάνυχτα ασθενείς από τμήματα οξέων που είναι σε καλύτερη κατάσταση και τους μετακινεί σε άλλα τμήματα (τμήματα χρόνιων περιστατικών, στο παθολογικό τμήμα) για να αδειάσουν τα κρεβάτια τους και να εισαχθούν οι νέοι ασθενείς οξέα περιστατικά.

Εισάγονται οι ασθενείς και δεν έχουν κρεβάτια να κοιμηθούν.

Κοιμούνται σε κρεβάτια άλλων ασθενών που λείπουν εκείνη τη στιγμή (δραπέτευση, αδειούχοι) Γυρνάνε οι ασθενείς που απουσιάζουν και βρίσκονται οι Νοσηλευτές αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις. Δύο ασθενείς να διεκδικούν ένα κρεβάτι!!! Θεραπευτική μέθοδος εξελιγμένη!!!

Και μετά προωθούν την Ψυχιατρική μεταρρύθμιση τρομάρα τους.

Θάλαμοι, διάδρομοι Νοσηλευτικών τμημάτων γέμισαν κοριούς, ψώρα, ψείρες όπως και ασθενείς. Δεν υπάρχει δυνατότητα να εκκενωθούν τα εν λόγω Νοσηλευτικά τμήματα που έχουν κοριούς για απολύμανση, γιατί δεν θα υπάρχουν κρεβάτια μετά να εξυπηρετηθούν οι νέες εισαγωγές.

Κοριοί, ψώρα, ψείρες έχουν 30 χρόνια να εμφανισθούν στο Δρομοκαίτειο. Η εμφάνισή τους αποδίδεται στην εισαγωγή πολλών μεταναστών και προσφύγων από τα Κέντρα Φιλοξενίας που ζουν σε άθλιες συνθήκες και στην εισαγωγή Κοινωνικών περιστατικών σε κάθε εφημερία (αστέγων, κλπ.).

Εισάγονται ασθενείς με εισαγγελική παραγγελία με σοβαρά παθολογικά προβλήματα και την ίδια στιγμή διακομίζονται σε εφημερεύοντα Νοσοκομεία προς εξέταση και εισαγωγή. Διακομίζονται στα Νοσοκομεία και επειδή δεν έχουν ΑΜΚΑ είναι αδύνατον να κάνουν εξετάσεις. Γιατί πρώτα πρέπει να διακομίζονται στο Δρομοκαϊτειο και να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και το λιγοστό προσωπικό του Δρομοκαϊτειου;

Παγκόσμιο ρεκόρ ακάλυπτων οργανικών θέσεων έχει το Δρομοκαϊτειο. Υπηρετούν 430 Υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων σε 1450 οργανικές θέσεις. 70% οργανικές θέσεις κενές!!!

Ένας ή δύο Νοσηλευτές για 30 διεγερτικούς ασθενείς στη βάρδια σε κάθε τμήμα που εισάγονται με συνοδεία τριών αστυνομικών με χειροπέδες. Ασθενείς που κάποιοι εξ’ αυτών έχουν διαπράξει εγκλήματα και λόγω ακαταλόγιστου νοσηλεύονται στο Δρομοκαίτειο.

Ο κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα του Προσωπικού και των ασθενών είναι μεγάλος. Έχουμε πολλά τραγικά περιστατικά άγριου ξυλοδαρμού Νοσηλευτών άλλων υπαλλήλων και ασθενών. Φωνάζουν βοήθεια οι Νοσηλευτές και δεν τους ακούει κανείς (Τα Νοσηλευτικά τμήματα είναι περιπτεριακού τύπου). Δεν πάει άλλο.

Την Δευτέρα 19/11/2018 ημέρα εφημερίας προχωράμε σε 8ωρη Στάση Εργασίας 7πμ – 3μμ και συγκέντρωση 8πμ στην πύλη του Νοσοκομείου. Συμβολικά θα αποκλείσουμε την εφημερία από το ξεκίνημά της.

Δεν πάει άλλο.

Δεν είμαστε στο μεσαίωνα.