Δραστική ουσία και με τη …βούλα του ΣτΕ! Πως θα συνταγογραφούν οι γιατροί

  • Iatropedia
Αλλάζει και πάλι ο τρόπος που θα συνταγογραφούν οι γιατροί για τον ΕΟΠΥΥ καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε προσφυγή των ιατρικών συλλόγων για τη συνταγογράφηση φαρμάκων με δραστική ουσία.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αλλά και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας είχαν προσφύγει στο ΣτΕ προκειμένου να απορριφθεί παλαιότερη ρύθμιση του υπουργείου Υγείας με την οποία επιβάλλονταν η συνταγογράφηση με δραστική ουσία και όχι με την εμπορική ονομασία.

Το δικαστήριο έκρινε πως η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία δεν παραβιάζει τις συνταγματικές επιταγές, ούτε την επαγγελματική ελευθερία των γιατρών.

Ήδη ο Μάκης Βορίδης πάντως επεξεργάζεται με λεπτομέρεια το μέτρο και αναμένεται να επαναφέρει συγκεκριμένα ποσοστά συνταγογράφησης γενοσήμων φαρμάκων ανά κατηγορία θεραπειών αλλά και φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία.

Πάντως οι γιατροί ήταν αντίθετοι με τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία από την πρώτη στιγμή θεωρώντας πως παραβιάζεται η ιατρική δεοντολογία καθώς δεν μπορεί ο ίδιος ο γιατρός να επιλέγει τελικώς ποιο σκέυασμα μπορεί να βελτιώσει την υγεία του ασθενούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται νέο κούρεμα στα νοσοκομεία! Πόσα κονδύλια θα χαθούν

Παρενέργειες φαρμάκων και στα Smart Phone! Τι σύστημα φτιάχνει ο ΕΟΦ

Κάθε ασθενείς και φάκελος! Τι θα ανακοινώσει ο Βορίδης για τους ασφαλισμένους

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Βορίδη στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου! Φωτό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν