Δραματική έκκληση από τους γονείς 12χρονου με καρδιοπάθεια να μην χαθεί πολύτιμο μόσχευμα

  • Γιάννα Σουλάκη
12χρονου
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι γονείς του 12 χρονου Γιάννη Σταμόπουλου, ενός αγοριού που πάσχει από σοβαρή συγγενή καρδιοπάθεια και περιμένει μόσχευμα πνευμονικής βαλβίδας.

Το μόσχευμα έχει βρεθεί, όμως, οι γονείς του 12χρονου Γιάννη δηλώνουν άτυχοι, καθώς η Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα του Παίδων “Αγ. Σοφία” κλείνει για ανακαίνιση, από τις 16 έως τις 20 Δεκεμβρίου, οπότε δεν θα προλάβουν να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την παραλαβή του μοσχεύματος και την σωτήρια επέμβαση του μικρού αγοριού, όπως λένε.

Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου τους παραπέμπουν, όπως υποστηρίζουν, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όμως, θα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ίσως θα είναι αργά για το παιδί τους, όπως λένε:

“Το παιδί μας θα πρέπει να συμπεριληφθεί εκ νέου μαζί με τα υπόλοιπα 60 παιδιά της λίστας του “Αγία Σοφία” σε μια νέα λίστα αναμονής του Ωνασείου. Μέχρι, όμως, να έρθει η σειρά του το μόσχευμα θα έχει χαθεί!” τονίζουν οι γονείς του Γιάννη σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Δείτε την επιστολή:

επιστολή

Οι γονείς του 12χρονου Γιάννη ζητούν την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας

Οι γονείς του 12χρονου Γιάννη έστειλαν επιστολή στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια,, την οποία δημοσιεύει το infokids.gr, με την οποία ζητούν την παρέμβαση του, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα του παιδιού τους. Στην επιστολή παραθέτουν όλο το ιατρικό ιστορικό του Γιάννη, ο οποίος γεννήθηκε με σύμπλοκη καρδιοπάθεια: τετραλογία fallot και έλλειψη πνευμονικής βαλβίδας, ενώ έχει υποβληθεί έως σήμερα σε 5 καθετηριασμούς, ένα μπαλονάκι και δύο χειρουργεία ανοιχτής καρδιάς:

“Μετά το δεύτερο χειρουργείο, η βιολογική βαλβίδα που του είχε τοποθετηθεί άρχισε να εμφανίζει στένωση. Σήμερα μετά από 4 χρόνια, αυτή η στένωση έχει γίνει πολύ σοβαρή και το παιδί έχει κακή ποιότητα ζωής, και πρέπει να μεταμοσχευθεί άμεσα”, λένε οι γονείς του.

Σήμερα ο Γιάννης έχει περιορισμένη δραστηριότητα, υποφέρει από συνεχή λιποθυμικά επεισόδια, οπότε οι εντολές των καρδιολόγων του ήταν να απέχει από τα πάντα. Το Νοέμβριο του 2018, οι γιατροί του Παδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία” που παρακολουθούν τον Γιάννη από τη μέρα της γέννησής του μέχρι σήμερα, τον έβαλαν σε λίστα αναμονής για εύρεση μοσχεύματος πνευμονικής βαλβίδας. Τον Αύγουστο του 2019, ο γιατρός τους στο Παίδων τους ενημέρωσε ότι το μόσχευμα βρέθηκε, όμως, την ίδια εποχή ελήφθη ξαφνική απόφαση, ότι το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Παίδων “Αγία Σοφία” θα κλείσει.

“Είναι επείγον να γίνει άμεσα η παραγγελία του μοσχεύματος από τη Διοίκηση του “Αγία Σοφία”, ώστε να μην το χάσουμε, καθώς επίσης να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό το χειρουργείο του παιδιού στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο της Ελλάδας, που ζητάμε και πρέπει να παραμείνει ανοιχτό, για το καλό των καρδιοπαθών παιδιών μας!” τονίζουν οι γονείς του 12χρονου Γιάννη.

Διαβάστε επίσης: 

Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – 15 θαλασσαιμικοί μεταγγίζονται χωρίς γιατρό εδώ και 8 χρόνια

Υπουργείο Υγείας: Παρέμβαση για το ρεπορτάζ του iatropedia.gr με τους 15 ασθενείς που μεταγγίζονται 8 χρόνια χωρίς γιατρό