Δωρεάν τεστ μνήμης και ενημερωτική ομιλία για την άνοια, στο ναό Αγ. Παρασκευής Αρτέμιδας

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Αλτσχάιμερ
Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Αλτσχάιμερ πραγματοποιεί ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

 

Σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΕΓΑ, τις κατά τόπους Μητροπόλεις και τις τοπικές αρχές, επισκέπτεται ακριτικές περιοχές και μεγάλες πόλεις της πατρίδας μας, με στόχο την ανακούφιση του πόνου των συνανθρώπων μας.

Την Κυριακή, 9 Ιουλίου, η δράση θα λάβει χώρα στον ναό Αγίας Παρασκευής, στην Αρτέμιδα Αττικής, όπου θα γίνουν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών, από το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου-Μονάδα Alzheimer» της «Αποστολής» και θα δοθεί ενημερωτική ομιλία για τη νόσο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:30-11:30 θα διεξαχθεί ενημερωτική ομιλία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, επί της οδού Χατζηγεωργίου 4. Θα μιλήσουν η Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, διευθύντρια της Μονάδας, με θέμα «Παρουσίαση Καρέλλειου-Πρότυπης Μονάδας Alzheimer και των δράσεων αυτής», ο Παναγιώτης Μητσέας, φυσικοθεραπευτής, για την «Πρόληψη πτώσεων στην Τρίτη Ηλικία», η Ηλιάνα Χρυσικάκου, ψυχολόγος, για τη «Λειτουργία της μνήμης και άνοια» και η Ελένη Λέμη, ψυχολόγος, με θέμα «Τα οφέλη της νοητικής ενδυνάμωσης στους ανοϊκούς ασθενείς».

Από τις 11:30 έως της 14:30 θα γίνουν δωρεάν τεστ μνήμης (για άτομα άνω των 60 ετών), στον ίδιο χώρο.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ